- Vi hadde møte med AtB og FosenNamsos onsdag denne uka. De skal godkjenne den nye hurtigbåtkaia før den tas inn i vanlig bruk, sier prosjektleder Roger Lund i Ørland kommune.

Ørland kommune har fått på plass en splitter ny hurtigbåtterminal på Brekstad for å erstatte den utslitte blå terminalen etter flere tiårs flittig bruk.

Nå er snart alt klart for at det nye anlegget erstatter det gamle helt, og den blå «trikken» ved havnebassenget på Brekstad kan demonteres.

Fendere

Lund opplyser at det kun er små justeringer operatøren av hurtigbåtsambandet nå ønsker før det nye anlegget er helt ferdig.

- Vi vil være sikre på at mest mulig er helt klart før vi flytter trafikken over. Vi har skiftet ut noen fendere som var litt hardere enn ønsket. Det skal prøvekjøres en gang til, sannsynligvis i starten av kommende uke, sier prosjektlederen.

- Etter prøvekjøringen forventer vi at kaien formelt godkjennes, sier Lund.

Hurtigbåten legger til i det gamle anlegget, mens landgangen til det nye anlegget står klar ved siden av. Foto: Jakob Ellingsen

Etter mål

Prosjektlederen skryter av samarbeidet mellom Ørland kommune, AtB og FosenNamsos.

- Vi har hatt et godt samarbeid gjennom hele prosessen fra planlegging til siste finish. Anlegget er bygd etter ønske fra dagens samband, sier Lund.

Samtidig gir det nye anlegget stor fleksibilitet for å ta imot passasjerer fra andre hurtigbåter.

Helt ferdig

Lund sier den siste prøvekjøringen av anlegget etter planen skal finne sted rett over helga, og at trafikken trolig vil flyttes over til det nye anlegget i løpet av neste uke.

Når den nye hurtigbåtterminalen er i bruk kan arbeidet med å ta bort det gamle anlegget begynne.