Som meldt tidligere sier Håvard Hermstad i Bilhjelp1 i Rissa at de ikke lenger vil jobbe gratis for Falck, og at de derfor har sagt opp avtalen med bilbergingsselskapet.

Ikke verd det

Terje Bue, ved Bue Bilverksted i Skaugdalen, skal også slutte å berge biler. De har nettopp sagt opp avtalen de har med Viking. Oppsigelsestiden er hele 18 måneder.

- Ja, det var voldsomt lang oppsigelsestid, men det er ikke verd å drive med dette lenger. Prisene er lavere i dag enn de var på starten av 2000-tallet, sier Terje Bue.

Døgnkontinuerlig

For å illustrere prisnivået forteller Bue at å berge en personbil innen en radius på fire mil betales med omtrent 1300 kroner. For denne summen er de pålagt døgnkontinuerlig beredskap.

Investeringsfond

Bue er lei av å se på at de som sitter på kontorene i Oslo ganger fakturabeløpene både to, tre og fire ganger før de sendes til oppdragsgiverne, forsikringsselskapene.

-Før var Viking eid av stasjonene, men nå eies selskapet av to europeiske investeringsfond, pluss toppsjefene i selskapet, forteller Bue.

Kneblet

Fosna-Folket.no har forhørt seg med andre Viking-operatører, men de kan ikke uttale seg om noen ting. De sier de er kneblet av avtalen med Viking. Men det bryr ikke Bue seg så hardt om lenger.

- Nei, jeg gjør egentlig ikke det, sier han.

Vil ikke kommentere

Konserndirektør Henning Figenschou i Viking redning AS ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg vil ikke kommentere noen spørsmål som går på Vikings avtaler med operatørene, sier han.