Som Fosna-Folket tidligere har skrevet vant Unicare Helsefort i fjor et større anbud om å levere spesialiserte rehabiliteringssenter til Helse Midt-Norge RHF.

Den 2. januar i år åpnet dørene og siden det har allerede mange deltakere mottatt rehabilitering innenfor diagnosegruppene i avtalen.

Unicare har avtaler innen diagnosegruppene CFS/ME (utmattelse), smerte, hjerneslag og hjerneskade, samt overvekt for både barn og voksne.

- Spennende og hektisk

Daglig leder Vidar Johansen sier det har vært spennende og hektiske måneder både før og etter oppstarten.

- Først og fremst har det vært utrolig spennende og givende å få være med på en slik reise. Vi har meget dyktige og engasjerte folk som virkelig har gitt av seg selv for at de som kommer til oss skal få et så godt tilbud som mulig.

Unicare Helsefort Foto: Sigrun Overland

Johansen legger ikke skjul på at det også har medført en del utfordringer på veien.

- Det har tatt tid å gjøre tilbudene kjent i regionen og vi har gjort oss en del driftsmessige erfaringer som vi tar med oss og lærer av. Slik vil det være i en oppstartsfase, og for hver dag har vi blitt litt dyktigere. I juni skal vi ha fullt belegg og gleder oss til fortsettelsen, sier Johansen.

Offisiell åpning

Den offisielle åpningen 6. juni starter klokka 12 og foregår utover dagen og kvelden.

Første del vil i hovedsak være for de som er faglig interessert i rehabiliteringen som leveres på helsefortet.

Utpå ettermiddagen skal ordfører i Indre Fosen, Steinar Saghaug, og konsernsjef Tom Tidemann stå for den offisielle åpningen.

- I tillegg vil det bli en markering som er helsefortet verdig og som det kan være verd å få med seg, sier Johansen uten å røpe mer om det.

Etter markeringen blir det omvisninger, foredrag og noen smakebiter fra rehabiliteringen på helsefortet.

- Vi håper mange tar turen og deler denne dagen med oss, avslutter Vidar Johansen som påpeker at værbestilling med sol og varmt vær er sendt.

LES OGSÅ: Mange jobbsøknader