- Vi har fått veldig mange relevante søkere. Det er vi svært glade for, opplyser prosjektleder for rehabilitering i Unicare, Ellen Foss Lolland, som sammen med Vidar Johansen og Tina Lund har stått for ansettelsesintervjuene.

Skal bli best

Med så mange som skulle ansettes på så kort tid ble flere invitert til fellesmøter med 10-15 personer i hver gruppe. Der ble så helsefortet presentert, det ble omvisning på helsefortet, og søkerne fikk høre om den private helsebedriften Unicare og historien til militærfortet.

- Målet er at alle som ansettes skal være med å forme og utvikle rehabiliteringssenteret. Vi skal bli det beste rehabiliteringssenteret i Norge, sier Foss Lolland.

Fra 1. januar 2018 starter Unicare Helsefort på Hysnes. Foto: Arkiv

Etter fellesmøtene ble det innkalt til individuelle intervjuer.

- Vi har møtt mange fantastisk spennende mennesker. Flesteparten av søkerne er fra Fosen, men det er også en god del fra trondheimsdistriktet, og noen fra andre kanter av landet. Flere har tanker om at de ønsker å ta med seg familien og flytte hit, sier Foss Lolland.

Pendlermuligheter

Det har også vært en del spørsmål i forbindelse med pendling til Hysnes.

- Jeg håper det kan bli et politisk press for å få flere hurtigbåtanløp her i Hasselvika. Jeg tenker blant annet i forhold til mange av dem som blir nyinnflyttede på Ørlandet. Ektefeller bør ha mulighet til å pendle hit for å jobbe, det er jo kun ti minutter med båt, påpeker hun.

Unicare Helsefort blir en betydningsfull kompetansearbeidsplass, og vi oppfatter det som om vi er en attraktiv arbeidsgiver, sier Foss Lolland.

Ansettelsesprosess i sluttfasen

løpet av oktober er rekrutteringsfasen stort sett er over.

- Vi har fått en bra gjeng med ansatte, med høy faglighet og ikke minst iver og entusiasme etter å komme i gang.

- Hvor mange av de ansatte kommer fra Fosen?

- Jeg vil anslå at rundt halvparten er fra Fosen, resten fra andre områder, sier Foss Lolland.

God dialog

Unicare Helsefort har opprettet en god dialog med ReHR (Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge) på Levanger, og med St. Olavs hospital. Alle henvisninger fra fastleger for innbyggere bosatt i Midt-Norge til private rehabiliteringsinstitusjoner sendes til et felles henvisningsmottak, ReHR på Levanger.

- Vi har i tillegg opprettet god kontakt med sykehusene og gjennomført møter med blant annet slagavdelingen, fedmeklinikken og smertesenteret (som også har ME-pasienter) på St. Olavs hospital. Det er viktig at vi har kjennskap til hverandre. Samhandling er viktig, påpeker Foss Lolland.

Forskning

Vidar Johansen påpeker at det også skal drives forskning på Unicare Helsefort. Dette skal koordineres sammen med sykehusene.

- Marius Fimland, som også jobbet på Hysnes Helsefort er nå ansatt som forsker sammen med Lene Aasdal som har en doktorgrad innen rehabilitering. De skal bygge opp forskningsenheten, sier Johansen og påpeker at det er viktig å forske på at rehabiliteringen virker og gir varig resultater.

Kan bli større

Ellen Foss Lolland ser for seg at Unicare Helsefort på Hysnes kan vokse. Allerede nå i høst er det lyst ut anbud på arbeidsrettet rehabilitering fra Helse-Midt.

- I veggene her bor det jo arbeidsrettet rehabilitering. Vi ønsker å melde oss på den konkurransen og da blir det enda flere arbeidsplasser her, sier hun.

Stor støtte

Både Ellen og Vidar har lyst til å kommentere hvor stor pris de setter på befolkningens engasjement i Unicare Helsefort.

- Det er et voldsomt engasjement. Vi setter stor pris på det. Det varmer at folk heier på oss, avslutter de to.

1. januar 2018 er Unicare Helsefort i gang.

2. januar kommer den første deltakeren til det splitter nye rehabiliteringssenteret i Hasselvika.