I 14-tiden torsdag skrev Forsvarsbygg og Tore Løkke AS under kontrakten som gjelder «utomhusarbeidet» på kampflybasen på Ørlandet. Det være seg blant annet asfaltlegging, drenering og betongarbeid.

– Hovedjobben blir flyoppstillingsplassen i tilknytning til alle arealer rundt skvadron- og vedlikeholdsbygget, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg, til Fosna-Folket.

Kontrakten har en verdi på i underkant av 118 millioner kroner.

– Vet at de leverer

Det var forrige uke at Forsvarsbygg tok beslutningen om at de ønsket å inngå kontrakt med Åfjord-entreprenøren. Onsdag gikk karenstiden ut, og dermed var det klart for kontraktsignering.

Fra før har entreprenøren blant annet startet på arbeidet med forlengelse av rullebanen inne på kampflybasen.

Totalt var det tre entreprenører som leverte tilbud. Moldstad er fornøyd med det blir enda et samarbeid med Tore Løkke.

– Vi vet at de leverer. Det de har gjort så langt, og tidligere erfaringer med Tore Løkke er bra, så det er vi fornøyde med. Dette er også bra for regionen, mener plan- og utbyggingssjefen.

Skal stå ferdig i august neste år

– Når settes spaden i jorda?

– Omtrent i morgen. I praksis blir det om to uker, men vi forbereder og begynner å jobbe fra og med nå.

– Når er arbeidet ferdig?

– Det må være ferdig i forbindelse med at vedlikeholdsbygget skal stå ferdig, så planen er august neste år, avslutter Jens Levi Moldstad.

Her er prosjektleder i Forsvarsbygg kampflybase Trond Eriksen (fra venstre), Terje Bratberg og Tore Løkke fra Tore Løkke AS samt plan- og utbyggingssjef Jens Levi Moldstad i Forsvarsbygg samlet i forbindelse med kontraktsigneringen torsdag ettermiddag Foto: Forsvarsbygg