– Avtalen bidrar til å sikre fremdriften for vårt viktige oppdrag med å sette Ørland i stand til å ta imot de nye kampflyene, sier Jens Levi Moldstad, plan- og utbyggingssjef i Forsvarsbygg, i en pressemelding.

Ser fram til byggestart

«Kontrakten gjelder byggingen av vedlikeholdsbygget som etableres i nærheten av skvadronbygget, som Forsvarsbygg startet byggingen av i mai i år. Vedlikeholdsbygget plasseres sammen med øvrige bygg og anlegg til de nye kampflyene i den nordlige delen på Ørland hovedflystasjon. Forsvarsbygg opplever stor interesse for anbudskonkurransene og totalt ble syv leverandører prekvalifisert til denne konkurransen. Entreprisen er en generalentreprise.», skriver Forsvarsbygg.

– Vi er fornøyde med kontraktsinngåelsen, og har en godt kvalifisert leverandør. Nå ser vi frem til byggestarten på nyåret, sier Moldstad, i en uttalelse.

12 000 kvadrat

«Byggets hovedfunksjon er å tilby egnede og nøkterne fasiliteter for de forskjellige vedlikeholdsbehovene knyttet til F-35. Bygget skal blant annet inneholde haller for vedlikehold samt rom for støttefunksjoner og undervisningsrom. Bygget vil bli på ca 12 000 kvm BTA og vil hovedsakelig bli oppført i betong», opplyser Forsvarsbygg i pressemeldingen.

– Bygget planlegges ferdigstilt i 2017, skriver Forsvarsbygg.