Det som i utgangspunktet var ment å ende opp som en liten demo, utviklet seg til å bli en slags metalopera, og de ulike gjestemusikerne bidrar i hver sin rolle.

- Resultatet høres strålende ut

I mai var Frode og trommis Andreas Nygård i studio sammen med Uli Kusch, kjent fra Helloween, Gamma Ray og Masterplan, for å nevne noen. Kusch bidrar til flere av låtene på den kommende skiva.

Selve skiva skal mikses av Roland Grapow, kjent fra Helloween og Masterplan.

- Innspillingen begynner å nærme seg ferdig, med litt gitarer og bass gjenstående. På den ene låta samarbeider jeg med en filmmusikkskaper, der resultatet høres helt strålende ut, sier Hovd.

Stor interesse for å gi ut plata

Nå er flere plateselskap interessert i å gi ut plata, og jobben med å velge ut rett selskap starter når Roland Grapow er ferdig med å mikse plata, forhåpentligvis på sensommeren en gang, forteller Frode.

Han opplyser at han også har hyret inn en meget talentfull kar til å lage coverart.

- Han heter Stan W. Decker, og er kjent for sitt samarbeid med  store artister som blant annet Blackmores Night, Masterplan, Michael Kiske og Jorn, forteller Hovd.

Tilbakemeldingene har så langt vært svært positive, og prosjektet har allerede fått fans fra hele verden.

SE OGSÅ: Singelslipp på julaften

- Godt å se lyset i enden av tunnelen

Det har vært en ganske lang prosess, og Frode forteller at han nå er spent på hvordan resultatet blir mottatt.

- Det er godt å se lyset i enden av tunnelen, ja. Det har vært en ganske lang prosess. Og jeg er selvsagt veldig spent på hvordan det hele blir mottatt, sier han.

Vedlagt i saken kan du se videohilsen fra Roland Grapow og et lite klipp som viser Uli Kusch i studio.