Frode Hovd fra Bjugn jobber for tiden med en cd-innspilling. Han har i flere år spilt gitar i bandet Memorized Dreams fra Ørland/Bjugn. Nå har han samlet flere kjente musikere til sitt nye prosjekt.

Metal opera

- Den siste tiden har jeg begynt å jobbe med et prosjekt ved siden av dette. Det som i utgangspunktet var ment å ende opp som en liten demo, har utviklet seg til å bli en slags metal opera, med forskjellige gjestemusikere som bidrar i hver sin «rolle», forteller Hovd.

Frode har fått med seg en hel del spennende navn, mange av dem verdenskjente musikere i sin sjanger.

Prosjektet har fått navnet Aldaria, og går under sjangeren melodiøs power metal.

- Tanken bak Aldaria startet for flere år siden, jeg har alltid hatt lyst til å skape noe som dette og få muligheten til å jobbe med talenter i verdensklasse, opplyser Hovd.

Mikses hos Helloween-gitarist

Albumet skal spilles inn ved Aldaria Studios, som er Frodes eget studio, og Skansen Lydstudio i Trondheim. Deretter skal skiva mikses og mastres hos Roland Grapow, kjent fra store metalband som Helloween og Masterplan.

- Når alt er ferdig innspilt, vil materialet bli levert til Roland Grapow, så får han legge siste touch på verket. Når det gjelder vokal og andre gjesteinnslag, så vil disse bli spilt inn i diverse studio rundt omkring i verden.

Spilles inn i mai

For å få kontakt med de ulike musikerne så har internett vært et nødvendig verktøy for Frode.

- De fleste jeg har kontaktet har vært positive til prosjektet og villige til å høre på materialet. Mange av de som har takket ja til å være med er folk fra band jeg har hørt på siden jeg var liten, og det er selvsagt stort at de synes dette er interessant, sier han.

Innspillingen starter for fullt i slutten av mai.

- Da kommer etter all sannsynlighet Uli Kusch, kjent fra blant annet Helloween, Gamma Ray og Masterplan opp til Trondheim for å få lagt trommene og joiner oss i studio, sier Frode.

Siden det er så mange involverte i prosjektet er det vanskelig å sette noe fast tidspunkt, forklarer Frode.

Lokale musikere

Han har også med en del lokale musikere på prosjektet.

- Gutta fra Divided Multitude er med, og så vil jeg tro at folk fra bandet mitt Memorized Dreams vil bidra med sitt.

Et prosjekt av dette slager koster litt, så nå er Frode i gang med å søke lokal støtte og håper at lokale aktører kan tenke seg å bidra litt.

- Foreløpig har denne biten vært litt vanskelig, men jeg håper det løsner litt etter hvert, forteller Frode.

Frode er for tiden i dialog med flere plateselskap om å slippe albumet på verdensbasis når det er ferdig.

- Så langt virker dette veldig lovende. Håper også å ha en singel klar i løpet av sommeren, som slippes digital på Spotify/iTunes/Wimp eller lignende, informerer han.