På grunn av flystøy fra de nye kampflyene så mister barnehagen på Grande godkjenningen som kreves fra 1. november neste høst. Innehaverne av barnehagen, ekteparet Roar og Ann-Elisabeth Hustad, er fortvilt over at de ikke får erstatning på samme måte som Ørland kommune gjorde for Hårberg barneskole.

Betinget optimist

I dag, mandag, var ekteparet i møte med statssekretær Øystein Bø fra Forsvarsdepartementet. - Vi hadde nok et håp om litt mere konkrete svar, men er betingete optimister, sier Roar Hustad etter møtet.

OM SAKEN: - Vi trenger et lite under før jul om barnehagen skal berge

Før avreise fra Brekstad fikk statsråden møte både barn, ansatte og foreldre ved Marihøna barnehage. Et hundretalls personer, blant dem mange voksne som sjøl har arbeidplassen inne på kampflybasen, hadde tatt turen til rådhuset, kultursenteret og hurtigbåtterminalen på Brekstad for å be statssekretæren om hjelp til å berge barnehagen.

Rørt statssekretær

En tydelig rørt statssekretær ble servert både vakker sang og pepperkaker, og på oppfordring fra Øystein Bø avsluttet ungene med en julesang.

Bø applauderte, takket og lovte å lese et brev han fikk fra fem år gamle Ronja Steen.

For barnehagen haster det med å få en avklaring om det skal være mulig å finne en løsning som sikrer videre drift når godkjenningen trekkes tilbake ved utgangen av oktober i 2017.