Seks anbydere har kommet med sine anbud. De fleste lå tilnærmet likt i pris, og langt over det politikerne hadde forventet.

Rystet over prisen

-Det er positivt at denne utbyggingen kommer men jeg er litt rystet over prisen, sa Per Kr. Skjærvik (Ap) under behandlingen i torsdagens kommunestyremøte.

-Det bygges hus til 22.000 kroner kvadratmeteren, men disse leilighetene kommer på om lag 40.000 kroner per kvadratmeter. Det er betenkelig, mente han.

-Spørsmålet mitt blir derfor, har alle råd til å bo der? Når mesteparten av leietakernes inntekt går til husleie, får vi det igjen på et annet budsjett?

Kjøp

-Jeg sitter igjen med en følelse av at når det legges inn anbud til offentlige bygg legges prisen på litt. Det er ille at det skal være sånn, sa Harald Fagervold (Pp).

Han håpet at de som skal inn i disse leilighetene også kan få en mulighet for å kjøpe dem, i stedet for å leie.

-Jeg er enig i at vi skal jobbe for at de som vil kan få kjøpe, svarte ordfører Ove Vollan (H).

Jevne i pris

-I og med at fem av seks anbydere er så lit i pris er det ingen vits i å sende dette ut på en ny runde. Jeg er også overrasket over den høye prisen. Det er sjokkerende høyt, sa Vollan.

Politikerne har satt av 23 millioner kroner på investeringsbudsjettet til bygging og prosjektering av de 16 omsorgsboligene for mennesker med utviklingshemming. De skal bygges på Berge Nord og nedenfor Rissa Helsetun.

Vedtak

Rådmannen innstilte på at pristilbudet på 46 millioner kroner skulle vedtas. Det forutsettes en støtte fra Husbanken på 45 prosent av prosjektkostnadene slik at Rissa kommunes lån blir på 25,3 millioner kroner. 2,3 millioner kroner mer enn det som tidligere er satt av i investeringsbudsjettet.

Sand Bygg As skal bygge boligene ved Berge Nord. Systembygg skal bygge boligene ved Rissa Helsetun.

Saken ble enstemmig vedtatt.