- Arbeidet som vi skal ha eksterne til å utføre er satt i bestilling. Dette er prioritert arbeid som vi skal på plass så fort som mulig, sier Jon Foss som er enhetsleder for kommunalteknikk i Ørland kommune i etterkant av at kommunestyret bevilget 750 000 kroner til branntekniske tiltak i Meieriet.

I begynnelsen av mars befarte Fosen brann- og redningstjeneste (FBRT) Meieriet. Bakgrunnen var økt bruk av byggene etter at Ørland kommune har satset på å gi meierilokalene nytt liv som hus for frivillige.

Det førte til stans i all bruk og strakstiltak for umiddelbart å bedre brannsikkerheten i bygget.

Nå bevilger Ørland kommune de pengene som trengs for at brannsikkerheten er tilstrekkelig ivaretatt.

Ekstern rapport

I etterkant av branntilsynet fra FBRT, fikk Ørland kommune utarbeidet en ekstern brannteknisk vurdering om tilstanden i byggene.

Rapporten påpeker behovet for betydelige oppgraderinger for å opprettholde dagens bruk av bygget.

Det gjelder blant annet installering av et heldekkende brannalarmanlegg som dekker alle rom, etableringen av en alternativ rømningsvei ut fra andre etasje, monteringen av nødlys og oppgradering av dører i rømningsveiene og branntetting av rømningsveiene.

- Denne bevilgningen gjelder bare branntekniske oppgraderinger for å opprettholde dagens bruk. Det gjelder ikke andre mulige oppgraderinger av bygget, som for eksempel gjennomføring av universell utforming for Meieriet, sier Foss.

Før sommeren

Foss sier de har som mål å bli ferdige med oppgraderingene før sommerferien.

- Vi tar sikte på at arbeidet har kommet et godt stykke på vei før utgangen av mai. Vi er avhengige av at eksterne aktører, som for eksempel skal montere for brannvarslingssystem og kabling til det, har ledig kapasitet, sier han.

Politikerne i kommunestyret vedtok også enstemmig at administrasjonen skal utarbeide et forslag til leiepriser for bruk av lokalene som kan inngå i kommunens prisbok.