- Nei. Vi må få gjort ferdig det vi holder på med nå, sier han og sikter til den pågående sammenslåingen mellom Leksvik og Rissa til nye Indre Fosen kommune.

Frykter fragmentering

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) uttrykte tidligere denne uka sin skepsis til en firedeling av Fosen. Per nå ser nemlig Leksvik og Rissa ut til å bli én kommune fra 1. januar 2018, Åfjord og Roan én kommune fra 1. januar 2020, Ørland og Bjugn blir tvangssammenslått til én kommune fra 2020, mens Osen blir stående alene.

–Det er forskjell på en vanlig kommunesammenslåing der hele Fosen blir én kommune, og en sammenslåing der Fosen blir en regionkommune med nye oppgaver. Jeg er redd strukturen med fire kommuner nå vil fragmentere Fosen, sa Åfjord-ordfører Stjern til Fosna-Folket mandag.

Utredning

Nivi analyse skal etter påske presentere en utredning av Fosen som én kommune. Der er det ventet at det kommer forslag om hvilke nye oppgaver en stor Fosen kommune kunne fått tilført. Blant forslagene som kan komme, er at en ny Fosen kommune kan ha ansvaret for eksempelvis videregående skole.

Fokus på Indre Fosen

Leksvik og Rissa sa allerede i desember 2015 ja til en sammenslåing. Leksvik-ordfører Saghaug mener det blir helt feil overfor de ansatte i kommunen å nå kaste seg inn i enda en sammenslåingsprosess.

- Jeg klarer ikke å se for meg det i den prosessen vi er i nå. Sammenslåingen med Rissa har vært krevende for de ansatte.  At vi skal begynne på nytt med en ny sammenslåing nå, klarer jeg ikke å se for meg, sier han.

Saghaug ønsker heller ikke å ta stilling til om én Fosen-kommune er det riktige på lengre sikt.

- Akkurat nå er fokuset å få til en god Indre Fosen kommune, sier han.

Les mer: Bildene du ikke fikk se fra skjebnedagen i desember 2015.