– Dette er en utrolig gledelig nyhet, sier Rolf Holmen, daglig leder ved Fosen fjordhotell, etter tirsdagens vindkraft-ja.

– Dypt skuffet

4. juni i fjor var det langt fra jubel for hotelledelsen. Da kom nyheten om at Statkraft besluttet ikke å investere i Fosen- og Snillfjord-prosjektene i Midt-Norge.

– Vi er dypt skuffet, og vi må finne ut hvordan vi skal innstille oss for videre drift, sa Holmen den gang.

Med den forventing om at det ville bli vindkraftutbygging, hadde det blitt investert 2,5 millioner kroner for å møte den planlagte utbyggingen på best mulig måte. Derfor var skuffelsen stor den gang.

Håper på stinn brakke

Men nå har altså pipa fått en annen lyd ved hotellet som har 40 rom og ti årsverk.

Les også: Slik blir vindparkene på Fosen

– Nå viser det seg at investeringen på 2,5 millioner var god?

– Det tror vi. En utbygging varer ikke evig, så vi må bruke årene vi får til å legge grunnlaget for en bra framtid. Vi skal gjøre hotellet så bra som over hodet mulig, for å møte fremtidige utfordringer. Vi får håpe og tro at det blir stinn brakke i de nærmeste årene.

– Når aktiviteten øker, blir det behov for flere ansatte. Hvor mange er vanskelig å si på stående fot.

For Fosen Bo og Catering, som Holmen også er daglig leder for, blir det behov for økt bemanning.

– Selskapet skal drive innkvartering og bespisning for arbeidere. Der vil det etter all sannsynlighet bli behov for betydelige ansettelser.

– Ikke «a walk in the park»

Om dagens situasjon på hotellet sier han at det er «jevn og god trafikk». Det er ikke bare på sengeplassene hotellet får inntekter.

– Vi har fått veldig god respons på kjøkkenet vårt. Kjøkkensjef Silje Stjern har gjort en kjempejobb, sier han.

I forbindelse med vindkraftutbyggingen har han tro på at det blir betydelig økt aktivitet ved hotellet.

– At aktiviteten øker, vil nødvendigvis bety økt omsetning og salg. Men det er ingenting som tyder på at dette blir «a walk in the park» (noe som er enkelt, journ. anm.). Det blir hardt arbeid, avslutter Rolf Holmen, daglig leder ved Fosen fjordhotell.