- Det har vært en travel og veldig lærerik uke, og jeg har fått gleden av å jobbe med forsvarspolitikk og næringspolitikk, sier han med et smil.

Likestilling

Overland har også debutert som taler i riksforsamlingen, og tok ordet i likestillingsdebatten. Dette er et tema han har en solid erfaring fra.

- Jeg fokuserte på behovet for at Norges internasjonale likestillingsarbeid skal ivareta likestillingsperspektivet i hele bredden av utenriks- og utviklingspolitikken, og fortalte om egne erfaringer med slikt likestillingsarbeid som norsk stabsoffiser i NATO hovedkvarteret i Kabul i Afghanistan, hvor jeg jobbet som kjønnsrådgiver fra desember 2013 til mars 2015.

Rettssikkerheten

I praksis gikk jobben hans ut på å få flere kvinner inn i forsvaret og politiet i Afghanistan.  Han er stolt over å kunne fortelle at han var med å bidra til å rekruttere, trene og ansette over 4000 kvinner i sikkerhetsstyrkene i landet. Jobben er på langt nær ferdig, i følge han selv:

- Skal en sikre like rettigheter i Afghanistan er man nødt til å starte med å gi dem den samme rettssikkerheten som menn, forteller Overland.