I Seterfjæra i Botngård er planlagt bygging av et flunkende nytt kjøpesenter på mellom ti og femten tusen kvadratmeter. Senteret blir hetende Fosensenteret.

Før spaden kan settes i jorda må ny reguleringsplan for området i Seterfjæra i boks. Dette arbeidet pågår fortsatt, men er trolig ferdig behandlet i løpet av høsten 2018.

Mulige leietakere

Den tidsramma er styreleder i Fosensenteret AS, Ingvar Sæther, komfortabel med.

– Reguleringsplanarbeidet må gå sin gang. Akkurat nå jobber vi med mulige leietakere til senteret. Uten noen sentrale aktører på plass blir det ikke bygging, forteller Sæther.

En viss prosentandel av arealet må være bortleid før byggestart. Ifølge Sæther er det foreløpig ingen kontrakter som er underskrevet, men interessen for å etablere seg i Fosens nye kjøpesenter er absolutt tilstede.

– Ser lovende ut

– Interessen er jevnt over god. Vi håper vi skal klare å fylle de målene vi har satt oss, og det ser lovende ut, sier styrelederen.

Arkitekt er allerede engasjert i prosjektet, men foreløpig ønsker ikke Sæther å dele skisser eller tegninger med offentligheten.

– Det kommer vi tilbake til, sier han.

Fosensenteret AS ble stiftet i juli 2017 av Norutbygg AS og Bjugn næringsforum (BNF). Selskapet har fått ansvaret for å planlegge, bygge og drifte det nye kjøpesenteret i Bjugn.

Tor Langvold var med på å lansere ideen om et nytt kjøpesenter i Bjugn i oktober i 2016. Langvold er leder i Bjugn næringsforum. Foto: Ina Marie Haugen

Våren 2020

Leder i BNF, Tor Langvold, har tidligere uttalt til Fosna-Folket at det er et ønske at kjøpesenteret ferdigstilles allerede i utgangen av 2019. Nå sier han at våren 2020 synes å være mer realistisk.

– Det er primært to tidspunkt som gjelder: Før snøen kommer eller like etter den har gått. Det skyldes blant annet ferdigstillelse av parkeringsareal og uteområde. Når senteret er ferdig er avhengig av behandlinga av reguleringsplanen, men dersom den blir ferdig i løpet av høsten kan senteret trolig bygges på ett år. Våren 2020 er nok mer realistisk, sier Langvold.