I dag kommer formannskapet i Bjugn til å vedta en bevilgning på inntil 50.000 kroner til et forprosjekt som skal utrede et motorsportsenter på Fosen. Mot Venstres, Bygdelistas og én senterpartistemme kommer formannskapet med all sannsynlighet til å vedta å utrede muligheten for å etablere et motorsportsenter på Tjønnstuggu i Bjugn.

Feil signal

Motstanderne mener dette er et feil prosjekt å støtte både ut fra at Tjønnstua er et utfartsområde, at det er et dårlig miljøprosjekt og at det er et feil økonomisk signal å gi nå når Bjugn kommune er på ROBEK-lista.

– Vi er ikke lovpålagte å drive et motorsportsenter, som venstres Barbro Brønner Eikset sier.

Astad skal lede

Flertallet kommer imidlertid til å be ordfører, og tidligere motorsportutøver, Arnfinn Astad om å lede utredningen av om et slikt senter er realiserbart.

Begeistret

I forrige uke var leder for fylkets samferdselskomité, Karin Bjørkhaug (Krf), på besøk, og ble svært begeistret for tanken om et slikt senter. Fosen Motorsport Club har derfor flere gode krefter som jobber i sin retning for tida, noe lederen Ronny Valbekmo er svært glad for.

– Dette er helt toppers, endelig kan det bli et tilbud til andre enn de som driver med ballsport, utbryter Valbekmo.

Dugnad

Ifølge klubblederen har de purret på politikerne om dette i fire år. Senteret er tenkt som et flerbrukssenter der både motorsportinteresserte, trafikkopplæringen, utrykningssjåfører og miniflyklubb kan være aktuelle brukere. Mye av driften tror Valbekmo vil skje på dugnad.