Nok er nok, tenkte Cecilie Øien og postet et innlegg på Facebook-siden Fosen Trafikk Info før helga. Teksten var myntet på de som grisekjører på veien på Fosen. Øien er samboer med Ronny Strand Valbekmo, som er leder i Fosen Motorsport Club (FMC). Klubben, som har opplevd en betydelig vekst i medlemsmassen de siste par årene, har som viktigste mål å forsøke å bidra til at det blir etablert en bane for motorsport i Fosen. Der ønsker de å kunne drive med hobbyen i trygge omgivelser.

– Jeg blir forbannet på de som svinekjører på offentlig vei. Selv om de ikke er medlemmer, så er det mange som tror de er med i FMC. På den måten gir de klubben et dårlig rykte, sier Øien med parets fem måneder gamle sønn Matheo i armene. At hennes innlegg skulle føre til en debatt på ”høyt turtall” var hun ikke forberedt på.

– Det er mange som er irritert på de som svinekjører. De risikerer både eget og andre liv, fortsetter Øien.Venter på at det skal gå liv

– Hva tror du skal til for at det skal bli slutt på råkjøringen?

– Jeg venter vel egentlig på at det skal gå liv, svarer hun. Og legger til at dette ikke bare gjelder bilkjørere, men også mc-førere.Ønsker motorsportbaneI likhet med samboer Valbekmo håper Cecilie Øien at det snart skal skje noe som kan få fart i arbeidet med en bane i Fosen, men hun føler at et fåtall grisekjørere stikker kjepper i hjulene ved at mange tror de er en del av miljøet i FMC. I sitt nettinnlegg tar Cecilie Øien til orde for at dersom medlemmer i FMC driver med grisekjøring på offentlig vei, så bør de nektes adgang når det en gang blir en bane for motorsport i Fosen. Og hun mener det haster med å få på plass en bane.