På sikt kan Forsvarsbygg ha behov for å leie inntil 200 leiligheter på Brekstad og omegn, men direktør kampflybase Olaf Dobloug sier til Fosna-Folket at man på kort sikt, det vil si nærmest mulig 1. februar 2017, ser behov for å leie 20 leiligheter. Dette kan være leiligheter som private leier ut, men det skal i utgangspunktet være minst tre boenheter samlet for at utleiere skal komme i betraktning.

Totalansvar

Når det gjelder behovet ut over dette, som vil omfatte fra 80 til 180 boenheter, så forklarer Dobloug at man primært ønsker å løse dette gjennom en såkalt OPS-anskaffelse (offentlig privat samarbeid). I ordinær sammenheng vil det bety at private leverandører har totalansvaret for å utvikle, drifte og vedlikeholde boligene i leieperioden.

Forsvarsbygg har tidligere kunngjort at man har et 20-års perspektiv på behovet for leie av leiligheter.

Mange forespørsler

- Vi har fått veldig mange forespørsler, både fra private og bedrifter, etter at Forsvarsbygg for en drøy uke siden kunngjorde konkurranse om leilighetsbehovet på Doffin (Database for offentlige innkjøp, red. anm.), forteller Dobloug.

Under orienteringsmøtet onsdag kveld hadde svært mange funnet veien til Ørland kultursenteret. Både private og profesjonelle aktører i bygge- og boligmarkedet fylte møterommet. Også Ørland kommune var representert, og da møtet var over var det en fornøyd ordfører Tom Myrvold (H) som slo av en prat med Olaf Dobloug.

Tidsbegrenset

- Bruken av leilighetene er en del av forsvarets personalpolitikk. Men vi har inntrykk av at leilighetene som Forsvarsbygg nå er ute etter er ikke ment som permanent bosted for forsvarsansatte, men som en tidsbegrenset bolig før man eventuelt investerer i egen bolig, sier Dobloug.

- Vi har et felles mål med kommunen og Forsvaret om å bidra til bo- og blilyst for forsvarsansatte, sa Dobloug i etterkant av møtet.

Direktør kampflybase i Forsvarsbygg Olaf Dobloug (t.v.) og ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland har begge som mål å bidra til bolyst for forsvarsansatte. Foto: Skjalg Ledang