- Hva opptar deg mest for tida?

- Det er fotball. Vi har nettopp kommet heim fra Norway Cup, og i helga hadde vi grendacup i Råkvåg. Og så starter høstsesongen i fotball nå. Høstfisket etter rør og aure i Langvatnet er det også snart tid for nå.

- Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg er oppvokst i Sørfjorden, og jeg hadde odel på heimgården. Jeg dreiv gården i noen år, men nå er drifta lagt ned. Det ble for lite og for lite lønnsomt.

- Hvordan møtte du partneren din?

- Det var i 1978 like etter at jeg hadde begynt på yrkesskolen i Åfjord og bodde på hybel der. Hun var 14 år og jeg var 16.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

- Det er vanskelig å svare på, for det er så mange. På 1970-tallet var det et godt friidrettsmiljø i Stjørna. I 1976 ble Stjørna IL nummer tre i juniorklassen i Olavstafetten. Samme året fikk jeg en tredjeplass på 100 meteren i Trøndersk mesterskap. Og i 1977 ble Stjørna kretsmester for smågutter. Vi slo Bjugn 3-1 i kampen som ble spilt i Åfjord.

- Hvem på Fosen fortjener skryt for noe de har gjort i det siste?

- Det må bli Gerda Husby for det engasjementet hun viser for bygda og for arbeidet hun gjør med Solfjordenfestivalen.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale, hvem ville du valgt?

- Det måtte bli Elvis og mitt store idol Nils Arne Eggen. Det tror jeg hadde blitt interessant. Og så ville jeg tatt dem med til Best-stasjonen i Bjugn og kjøpt pølsemeny til dem. Best har verdens beste pølsemeny.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

- Det må bli når jeg har hatt en god forsikringsgjennomgang med en kunde, og deretter servert fruen aure surret i rømme med rabarbrasuppe attåt. Dette vil jeg toppe med å vinne en fotballkamp med Stjørna gutter 16.

- Hva ville du endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

- Jeg er stort sett fornøyd med avisa. Den har hevet seg etter at det ble bare to papirutgaver, og så synes jeg fredagsportrettene er interessante. Men jeg er skuffet over den dårlige dekningen Stjørnastafetten fikk i år. Det er den eneste stafetten på Fosen.

- Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

- Det må være at jeg ble gift med Trine. Og at jeg har fått oppleve Graceland og Elvis-museet. Det var sterkt. To friske unger har jeg også.

- Hva gjør deg sint?

- Det er urettferdighet og Trump. Han gjør meg sint hver gang jeg ser maska hans på TV.

- Når badet du sist utendørs?

- Det var i Spania nå i juli. Det var 35 grader i skyggen, så det ble mye bading.

- Hva skal til for å sjarmere deg?

- En god fotballkamp. Det er å se spillet og samhandlingen i laget og at ballen går og det er hurtig spill. Og så blir jeg sjarmert av barnebarnet mitt Edvard Rødsjø.