- Hva opptar deg mest for tida?

- Det går mye i musikk. Jeg har fått meg en fast 45 prosents stilling i operaen i Kristiansund, og nå må jeg finne meg et sted å bo der. Ellers så handler det mye om prosjektene jeg er engasjert i slik som U-Swing og Trio No Treble. Og til helga skal jeg til Kroatia for å spille sammen med Trondheimssolistene.

- Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg må kanskje svare at jeg har hus under enhver busk, men akkurat nå bor jeg hjemme hos foreldrene mine på Stadsbygda. Til høsten blir det Kristiansund.

- Hva er din største idrettsprestasjon?

- Det må være da jeg sammen med Trønderlaget vant sandvolleyballturneringa under Ungdomssymfonikernes sommerkurs. Og så har jeg en medalje fra Trøndersk mesterskap i taekwondo. Jeg husker ikke om det er gull, sølv eller bronse.

- Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og   en dyp samtale, hvem ville du valgt?

- Det måtte bli Django Reinhardt slik at han kunne jamme litt med U-Swing. Og så ville jeg spørre ham om hvordan det er mulig å spille gitar med bare to fingrer på gripebrettet. Han mistet de tre andre fingrene i en ulykke. Til middag skulle jeg ha servert ham torsk fra Trondheimsfjorden.

- Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

- Det er en dag hvor det skjer noe nytt, gjerne noe som har med musikk å gjøre. Jeg var på HEIM Festival i helga, og det var fantastisk. Været var topp, det var fantastiske folk der og det var mye bra musikk.

- Hva ville du endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for en dag?

- Jeg har ikke lest Fosna-Folket så mye den siste tiden. Jeg har bodd i utlandet et år. Generelt mener jeg at kunst og kultur kommer bort i forhold til idrett og populære ting i norske aviser. Jeg sier ikke at det er sånn i Fosna-Folket. Men dere må gjerne skrive mere om kunst og kultur.

- Hva er det beste som har skjedd i livet dit?

- Det må være at jeg har fått studere i Basel i Sveits hos mitt store forbilde Roman Patkoló. Eksamenskonserten sammen med Trondheim Symfoniorkester i forbindelse med masteren min er også stort.

- Hvordan sjekker du værmeldingen?

- Med Yr-appen. Den er veldig bra, den.

- Når badet du sist utendørs?

- Det var for et par dager siden ved Fættenfjæra i Rissa. Det var kaldt, men godt.

- Hva skal til for å sjarmere deg?

- Folk som er engasjerte i det de holder på med, som brenner for noe, folk som er flinke i det de holder på med uansett hva det måtte være.

Les om flere fosninger:

Lite med mannlige kunder

- Dere må fokusere mer på innvandrerne