11. oktober er det to år siden Høyesterett fastslo at vindturbinene på Fosen bryter med samenes rettigheter. Det er fortsatt uklart hva som vil skje med turbinene.

Nye aksjoner

Statsminister Jonas Gahr Støre og olje- og energiminister Terje Aasland beklaget i februar i år menneskerettighetsbruddene etter store demonstrasjoner i Oslo. Nå er det varslet nye aksjoner.

– Når det har gått flere hundre dager siden anerkjennelsen, men menneskerettighetsbruddet fortsatt pågår, er vi nødt til å demonstrere på nytt. Og denne gangen er vi enda bedre forberedt, sier Karlsen.

Vil forberede

Hun reiser fredag til Bodø for å holde kurs i sivil ulydighet. Deretter går turen til Harstad, Tromsø, Alta og Kautokeino. Kursene er for å forberede folk til nye aksjoner.

– I vinter var det veldig mange som aksjonerte sivilt ulydig for første gang, og det kan være en ganske ubehagelig opplevelse. Særlig hvis man ikke er forberedt. Jeg håper å bidra til at de som drar til Oslo for kjempe denne rettighetskampen føler seg trygge og ivaretatt under aksjon.