Nok en gang har det aktive helselaget i Leksvik gitt et bidrag som er til glede for bygdefolket. Denne gangen har laget sponset en elsykkel som skal stasjoneres på helsetunet.

For pårørende, frivillige og ansatte

- Vi ønsker å gi et bidrag til bygda. Dette er et samarbeidsprosjekt med kommunen. Sykkelen blir stasjonert på helsetunet, og kommunen får ansvaret for vedlikeholdet, sier Gunhild Røst, leder i Leksvik Helselag.

Elsykkelen er tenkt som et tilbud til beboerne på helsetunet.

-Vi tror dette blir et fint tilbud til beboerne. Vi ser for oss at både pårørende, frivillige og ansatte kan bruke sykkelen for å få beboerne ut i frisk luft. Det vil bli laget en digital kalender hvor man kan melde i fra når man vil leie sykkelen, sier Røst før hun tar en første prøvetur med sykkelen med Tove Penna Steen og Anne Grete Winge i passasjersetet.

- Jeg gleder meg

Tove Penna Steen er konstituert assisterende kommunalsjef for helse og omsorg i Leksvik kommune, og hun er glad for den nye trehjulingen.

Givere og mottakere beundrer den nye doningen.

- Jeg gleder meg. Det blir spennede å prøve den. Nå blir det mulighet for å få med flere ut i frisk luft. Det blir Anne Grete og de andre aktivitørene som kommer til å bruke den mest, men jeg håper også pårørende vil ta med seg dem de besøker ut på tur. Dette er den beste tida vi kunne få en slik sykkel på. Det er jo vår, smiler hun mens kveldssola sender sine varme stråler over elsyklistene.

Kraftig motor

Det er Terje Lutdal i Fosen Elsykkel som har levert trehjulingen som skal frakte helsetunsbeboerne på tur i nærområdet. Sykkelen koster 65 000 kroner.

- Dette er en elsykkel som er utviklet for å frakte to personer, og den har blitt populær på eldresentrene rundt om i landet. Den er produsert i Danmark og den har en kraftig motor. Det trengs, for det er en del bakker her i Leksvik. Motoren er på 500 watt. Maks tillatt motorstørrelse på tohjuls elsykler i Norge er på 250 watt. Denne sykkelen her har en rekkevidde på to til tre mil før batteriet må lades, forteller Lutdal.