«Bildet er tatt av min far, Johan A.N. Selnes engang i 1920-årene, og har nummer 492 i hans fotoarkiv. Han fremkalte og solgte bildet til en del av arbeiderne på fabrikken.

«Bedin-brygga»

I sommer var vi i Råkvåg og tok blant annet en tur innom «Bedin-brygga». Der fikk vi omvising av Arntzen, og det var ganske mye vi fikk se av historisk verdi. Også dette fotografiet av arbeiderne på fabrikken i Saga var utstilt der av Ove Anton Dahlemo, og han hadde forstørret det ganske mye. Tror det var cirka 75 x 50 centimeter stort. Han har sikkert funnet det etter sin bestefar (nr. 10), som vi ser på bildet.

For mange år siden fikk jeg navnene på en del av personene på bildet, og jeg har satt nummer på dem, slik at det er lettere å finne dem igjen på bildet.

Navnene

Personene 1–5 er fra Frøya, 6 Jakob Selnes, 7 Borrè, han var bestyrer og var fra Stavanger, 8 er fra Bjugn, 9 Arne Strand, 10 Anton Dahlemo, 11 Anton Tøndervikstrand, 12–13 er fra Bjugn, 14 Håkon Enebakk, 15 Anton Jakobsen (Fjæra), 16 Ola Ustad, 17 Ole O. Selnes, 18–23 er fra Nord-Norge, 24 Johan Simonsen, Fiksdal, 25 Lars Dahlemo, 26 Olaf Bakøy, 27 er fra Bjugn.

Kanskje det er noen av avisens lesere som kjenner igjen flere personer, så gi melding til Fosna-Folket.»

Har du bidrag til «Fra gamle dager»-spalten/Gammeldagan? Send en mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no!