Barnehager var langt fra vanlig på 1960-tallet. Det var først utover 1970-tallet at vi her i landet fikk en utbygging av et slikt tilbud.

Over 90 prosent i dag

Om barneparken på Fjæra på Ørlandet var Fosens aller første skal vi ikke bedyre, men den var iallfall blant de første.

Ifølge Wikipedia var i 2007 74 prosent av nye barn i barnehage under tre år. I 2007 fantes det 6.600 barnehager i Norge. I Norge gikk ved årsskiftet 2012/2013 cirka 290.000 barn i barnehage. Andelen 1-5-åringer i barnehage økte fra cirka 84 prosent ved utgangen av 2007 til over 90 prosent i 2012.

Parkens yngste, lille Laila Solbakk, trives utmerket i sandhaugen på Fjæra.

Feiret dagen som seg hør og bør

Følgende artikkel sto på trykk 14. oktober 1967:

«- og så ble barneparken åpnet

Det kan vel tenkes at enkelte av våre lesere synes at Fosna-Folket i det siste har hatt slagside i retning barnepark, men når vi nå får med dette foreløpige siste kapittel, skal vi spare dere for barnepark på en stund. Meddeles må dog at barneparken på Fjæra ble åpnet mandag, og at de første små parkbarn feiret dagen som seg hør og bør – med boller, brus, ballonger og hatter – og lot for øvrig til å trives utmerket i hverandres og tante Solruns selskap.

Skyssproblemene har nå løst seg, i og med at barna får være med kommunal buss som har rute som passer både med åpnings – og lukningstidene for parken.»

Har du bidrag til «Fra gamle dager»-spalten/Gammeldagan? Send en mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no!