Prisen gikk til en publikumsfavoritt som i flere år har levert matopplevelser av høy kvalitet, i helt spesielle omgivelser: Stokkøya Sjøsenter i Åfjord.

Det er NHO Reiseliv Midt-Norge som melder om dette i ei pressemelding.

- Fantastisk anerkjennelse

- Jeg visste ikke at vi var nominert en gang. Det kom som et sjokk, forteller daglig leder Torild Langklopp ved Stokkøya sjøsenter.

Nesten 150 reiselivsaktører var samlet når den trønderske reiselivsbransjen feiret seg selv på Røros Hotell onsdag kveld. Reiselivets Festaften var en del av arrangementet Trøndersk Reiselivskonferanse, som ble arrangert i Storstuggu på Røros 19.-20. november.

- Det er en fantastisk anerkjennelse å få en sånn pris for noe vi har jobbet hardt med over lang tid. Trøndersk reiseliv har tatt en viktig posisjon i Norge, og da er vi selvfølgelig stolte av å bli løftet frem som en spydspiss. Dette er kjempeartig, sier Langklopp.

Årets aktør i Trøndelag

Prisen for årets beste reiselivsaktør 2014 gikk til Stokkøya Sjøsenter i Åfjord, som i flere år har vært et flaggskip for reiselivet i regionen. Helt siden starten i 2006 de vært en leverandør av opplevelser med høy kvalitet, særlig i form av maten som serveres i Strandbaren. Kombinasjonen av arkitektur, mat, storytelling og den flotte beliggenheten på Hosnasand i Åfjord, har bidratt til at Stokkøya Sjøsenter har fått oppmerksomhet utenfor både Norges og Europas grenser.

-Stokkøya Sjøsenter, med eierne Torild Langklopp og Roar Svenning i spissen, har skapt et unikt sted som det har blitt nærmest obligatorisk å besøke, sier reiselivssjef May Britt Hansen i Trøndelag Reiseliv. –Det var en modig og imponerende satsing de gjorde når de starta, og gjennom fokus på kvalitet og arkitektur har de klart å få til en suksess som mangler sidestykke i stor, stor omkrets. Vi i Trøndelag bør være stolte av å ha et så fantastisk sted i vår egen region, avslutter Hansen.

Sterke konkurrenter

Stokkøya Sjøsenter gikk helt til topps i konkurranse med flere sterke aktører. Blant mange forslag, satt juryen til slutt igjen med Rypetoppen Adventurepark i Meråker, Pstereofestivalen i Trondheim og Crazy Coyote Events i Trondheim, i tillegg til vinneren.