I morgen får Stokkøya Sjøsenter kongeparet på besøk. Detmeste er klart allerede, men litt hektisk aktivitet er ikke til å unngå.Samboerparet Roar Svenning og Toril Langklopp går snart inn i et hektisk døgn.

Litt ekstramannskap er tilkalt for litt flikking og maling,men det handler hovedsakelig om Torilds foreldre. Pappa, Ivar, har bestemt segfor at også baksiden av bygget skal se bra ut. Driftsleder Roger Harbakderimot, tar hånd om de litt tyngre oppgavene.

-Jeg må tømme denne kummen. Det kommer til å lukte litt,advarer han. Og det gjør det.

Svenske kokkekjærester

Inne er det strøkent. På kjøkkenet er kokkene Henke og Lolloi full gang med å forberede morgendagens meny. De er svenske, og de erkjærester. Henke har servert både svenskekongen og dronningen av Danmarktidligere. Lollo har også erfaring med kongelige gjester. De har ingen angst.

Tang og tare

-Vi skal servere stokkøylam med fritert søl (en tareart),øldampede blåskjell med fennikel og pepperrot og kveite med asparges, trøffelog blomkål. Desserten blir ostekake med tinnvedsorbet og tinnvedgele,  forteller Henke.

Stort sett er menyen basert på lokale råvarer supplert medråvarer fra liknende steder. Trøffelen kommer fra Gotland, ølet er brygget påTautra. Tang og tare har de plukket selv.

Vanligvis kompromissløse

-Vanligvis har vi en profil som er ganske kompromissløs, menselv vi må fire litt på kravene med kongen på besøk, innrømmer Roar Svenning.

Sammen med samboer Toril Langklopp har han drevetStrandbaren siden 2005. Et ufravikelig prinsipp har vært at de aldri stengerStrandbaren selv om det foregår store selskaper.

Royal unntakstilstand

-Hvis folk kommer langveis fra for å besøke oss skal dealdri møte stengte dører. Den forpliktelsen overfor publikum gjelder onsdag også,selv om vi blir nødt til å henvise gjestene til selskapsteltet vårt påstranden. Det hersker en viss royal unntakstilstand, innrømmer Torild Langkloppog Roar Svenning.

Driftsleder Roger Harbak benytter anledningen til å få tømt kummen.
Pappa, Ivar Langklopp, tar ansvar for at også baksiden blir presentabel