Det har lenge vært et ønske om et småbåtanlegg i Åfjord, som kan benyttes både av fastboende og hyttefolk. Nå ser båtfolket endelig ut til å få viljen sin.

Åfjord kommune har nemlig startet reguleringsarbeid i forbindelse med bygging av et småbåtanlegg på Skaset, med plass til cirka tretti båtplasser.

Området som ønskes regulert er arealet mellom Furuholmen og fastlandet – inkludert strandsonen. Foto: Åfjord kommune

Flytende sommerkonstruksjon

Området ligger ved Moldbakkan, én mil fra Årnes. Ifølge oppstartsbrevet består området av sjø, bevokst strandsone, bløtbunnsområde i sjø og deler av Furhuholmen. Strandsonen grenser til dyrket mark på land.

Ifølge planen skal det være snakk om en flytende konstruksjon med landfeste, en konstruksjonen som skal fjernes på vinteren.

Tiltaket - som kun vil ha gangadkomst - vil ikke ha direkte fysiske inngrep i naturen da det skal kun bestå av løse og flytende konstruksjoner som skal fjernes på vinteren – og ikke etterlate seg synlige spor. Gangsonen over bløtbunnsområdet vil bevege seg i takt med flo og fjære - flyte når det er flo og ligge tørt når det er fjære sjø.

Småbåtforening

Det er allerede opprettet en småbåtforening, Skaset småbåtforening, som har inngått avtale med grunneier om bruk av området.

Det ble første gang rettet en forespørsel om småtbåthavn sommeren 2016. Reguleringsarbeidet skal etter planen være avsluttet i løpet av vinteren 2018, før den vedtas i kommunestyret på sensommeren.