En hytteeier har klaget inn kommunens behandling av reguleringa av ei småbåthavn ved fritidseiendommen ved Skråfjorden. Reguleringsplana for småbåthavna ble vedtatt av kommunestyret 29. oktober i fjor.

Uenighet

Saken ble lagt fram fra administrasjonen uten påtegnelse. Fredag var den til andre gangs behandling hos kommunestyret. Nå vil den havne på Fylkesmannens bord for etterprøving av lovligheten i vedtaket.

Ifølge korrespondansen med kommunen og Fylkesmannen, fikk hytteeieren i februar se at anlegget i det vesentlige var ferdigstilt. Da var sprengningsarbeid gjort, adkomstvegen lagt rett forbi huset og en parkeringsplass for femten biler på plass. Hytteeieren mener nærheten til hans fritidseiendom ødelegger dens bruksverdi så vel som økonomiske verdi.

Bygningsloven

Dessuten mener hytteeieren at han ikke har fått høve til å uttale seg om prosjektet. I begynnelsen av august ba han om en redegjørelse fra kommunen. Han ville vite om det var søkt byggetillatelse etter Plan- og bygningsloven. Han fikk til svar at det var gitt en muntlig tillatelse.

Hytteeieren ba om at det skulle iverksettes noen avbøtende tiltak for å begrense de ulempene han mente at byggeprosjektet gav ham. En omlegging av vegen og en voll for å begrense innsyn fra parkeringsplassen var blant tiltakene han skisserte.

Saksbehandleren gav i saksutredninga si tilslutning til at dette kunne gjøres. Planutvalget var imidlertid på befaring på stedet, og de mente at verken omlegging av vegen eller bygging av voll skulle være nødvendig. Det var samme konklusjon som landbruksnemnda hadde kommet til.