- Vi er knappe fire uker etter den opprinnelige framdriftsplanen. Forsinkelsen skyldes manglende leveranse av rett forskaling til bygget. Det handler om å få levert forskalingen til rett tid og i store nok mengder, sier prosjektansvarlig for den nye barneskolen i Ørland kommune, Jon Foss.

Med en revidert fremdriftsplan og nye tiltak for å ta igjen forsinkelsen, vil utbyggingen ha tatt igjen to uker frem til midten av januar.

Da skal etter planen bygget stå tett, to uker senere enn opprinnelig planlagt.

Travelt

Foss sier det er travle dager i bygg- og driftsavdelingene i Ørland kommune.

- Vi har aldri opplevd sånt trøkk som nå. Ørland sparebank arena, ny barneskole, ny vannforsyning med vannledning og høydebasseng. Vi har jobbet parallelt med store anbud. De planene vi har jobbet hardt med å ferdigstille realiserer vi nå, sier han.

- Trøkket er på det praktiske for det som skal skje utenfor stasjonsgjerdet i forbindelse med flystasjonen og samfunnsutviklingen rundt.

Lokal utbygger

Ørland kommune har jevnlige byggemøter med entreprenøren om fremdrift og endringer i prosjektet.

- Siden utbyggeren har hatt oppgaven med en totalentreprise for skolen, har de detaljprosjektert skolen og utformet detaljene. Nå er vi over på rene byggemøter som er ukentlige, faste møter som følger opp prosessen, sier Foss.

Det er Entreprenøren Einar Brekstad As som bygger den nye barneskolen, som så langt ikke har fått navn.

- Samarbeidet med lokal entreprenør på barneskolen fungerer kjempebra.

Ta inn to uker

Foss sier reviderte fremdriftsplaner viser at man skal greie å ta inn forsinkelsen slik at skolen står klar til bruk for skolestart etter sommeren neste år.

- Fremdriftsplanene er ikke bare floskler, men konkrete og detaljerte planer på akkurat hvordan man skal bygge, sier han.

Mannen med prosjektansvaret for kommunen forteller at mer jobbing parallelt og til dels flere på jobb samtidig gjør at man kan ta igjen for forsinkelsene.

- Etter de reviderte planene skal vi etter planen ha tett bygg medio januar. Den opprinnelige planen var rett før nyttår. Det gjør at vi vil ha tatt igjen to uker av forsinkelsen til da. Det er ingen indikasjoner på at de ikke klarer å få skolen ferdig til skolestart, sier Foss.

LES OGSÅ Her får ordføreren 100 millioner kroner i skolegården

Berømmer naboer

Naboene til den nye skolen bor vegg i vegg med enda en stor byggeplass, siden Ørland sparebank arena bygges vegg i vegg.

- Det er klart vi ikke kan stikke under en stol at det har vært enkeltepisoder med mye lyd og leven. Når man er nabo til to byggeplasser kan det være stille på den ene, men bråk full aktivitet fra den andre, sier Foss.

- All honnør og ære til naboene som takler dette på en flott måte, selv om de også med rette har påpekt enkeltepisoder som har blitt i meste laget, sier Jon Foss i Ørland kommune.

LES OGSÅFår ny og større skole for 88 millioner kroner