- Jeg har sagt ja til stillingen som rektor fordi jeg tror jeg kan gjøre jobben. Jeg har arbeidet ved skolen siden 1984, så jeg kjenner den ut og inn, sier Siv Erdal.

- En fin skole

Hun skryter av skolen hun nå er blitt øverste sjef for. Hun har ingen planer om å gjøre store endringer i måten å drive skolen på.

- Det er en fin skole med godt kvalifiserte ansatte og et godt arbeidsmiljø. Da blir det også et godt læringsmiljø for elevene. Jeg ser ingen grunn til å forandre på noe som fungerer godt. Det er jo en grunn til at jeg har arbeidet her i 34 år, sier hun.

Ønsker ro rundt skolestrukturen

I etterkant av kommunesammenslåingen mellom Rissa og Leksvik har skolestrukturen i kommunen vært oppe til politisk behandling. Ungdomsskoletrinnet på Vanvikan skole ble i den sammenheng foreslått lagt ned. Slik ble det ikke.

- Jeg håper på ro rundt skolestrukturen i kommunen nå. Usikkerhet rundt nedlegging eller ikke skaper uro. Vanvikan skole ligger nært byen, og jeg har forstått det slik at folk flytter hit på grunn av skolen, sier nyrektoren.

Fire rektorer på fire år

Det har i det siste vært stor utskifting av rektorer ved Vanvikan skole. Siv Erdal blir den fjerde rektoren på like mange år som skal ha det øverste ansvaret ved skolen.

Vanvikan skole har om lag 20 lærere og omtrent 160 elever fra 1. til 10. trinn.

- Nå har vi også alle lærerne på plass. Vi mangler ikke folk når skolen starter opp om drøyt en uke, forteller hun.

Siv Erdal er gift og har tre voksne barn. Hun bor på gård på Stadsbygd i Indre Fosen.