Beitelagsleder Kristoffer Moan anslår at det kan være to-tre dager siden sauene ble drept.

Det er dermed vanskelig å oppta jakten på bjørnen basert på disse funnene.

- 15 drepte sauer

Rovviltkontaktene Leif Arne Jåma og Kari Åker var tirsdag kveld nok en gang ute i felten i Hårfjellet for å dokumentere skadene på sauene.

- Det ble dokumentert at bjørnen var skadevolder på de sauene vi undersøkte i går, sier han onsdag formiddag.

Han forteller at det i hele Leksvik er 15 sauer som er drept av bjørn den siste uka, mens 2 har overlevd angrepet.

Ferskt kadaver

Hvor bjørnen befinner seg nå, er det store spørsmålet. Mye tyder på at bjørnen befant seg i området ved Moansetra og Hårfjellet i helga. I 12.00-tiden søndag ble en drept sau funnet ved Moansetra. Dette sauekadaveret ble vurdert å være ferskt.

- Jeg tipper det maks er 18 timer siden bjørnen har vært her, men det kan like gjerne ha skjedd et par timer før sauen ble funnet, sa saueeier Moan søndag.

Denne sauen ble funnet drept ved Moansetra søndag. Foto: Privat

- Trekker seg bort

Mandag ble ytterligere to drepte sauer funnet. Den ene ved Gullhaugsetran og den andre ved Hårfjellet. Ingen av disse kadavrene var ferske nok til å starte jakt ut ifra dem. Også tirsdag kveld ble to drepte sauer funnet i Hårfjellet.

- Vi fant dem ved hjelp av kadaverhundene, sier Moan.

Han opplyser at det virker som om sauene nå trekker unna Hårfjellet.

- I går var sauene tydelig skremt av et eller annet. Alt av sau har trukket seg bort fra Hårfjellet, forteller beitelagslederen.

Denne sauen ble funnet drept ved Gullhaugsetran mandag. Ifølge saueeier Moan har den i likhet med de andre drepte sauene biteskader over nesepartiet Foto: Privat

Vurderer forlenget tillatelse

Fellingstillatelsen for bjørn i Indre Fosen, Mosvik og Verran går ut klokken 12.00 fredag. Tore Solli i Indre Fosen kommune opplyser at de vurderer å søke til Fylkesmannen om forlenget fellingstillatelse.

- Dersom det fortsatt dukker opp nye kadaver, og de er så ferske at det tyder på at bjørnen fremdeles er i området, vil vi søke, sier han.