Arbeidet med planprogrammet for Skaset er påbegynt, og saken har allerede generert mange ark i dokumentene som følger saken.

Arealplanlegger Kjell Vingen i Åfjord kommune var til stede i møtet for å svare på spørsmål. Han har i løpet av åra behandlet store bunker med slike innsigelser og merknader.

Maskineriet

Vingen sier planleggingsprogrammet ikke er noe juridisk bindende dokument for kommunen.

Arbeiderparti-ordfører Vibeke Stjern sier hun trudde fylkeskommunen ville bli fjernere og ikke lenger ville legge seg så mye borti det som foregår på lokalplan når sør og nord ble slått sammen til ett større fylke.

– Det virker som om det er motsatt, sier Stjern.

Kina

Rådmannen nikker gjenkjennende under flere av politikernes kommentarer, før han ber om ordet.

– Jeg var på et kurs forleden der vi snakket om forvaltning her heime og i andre land. Der kom det fram et eksempel på hvordan det er Kina, forteller Johansen.

I det folkerike landet i Østen har de også prosjekter som berører mange flere enn det reguleringssaker i Norge gjør. En hel by planlegges, bygges og er innflyttingsklar uten at en sjel får høve til å heve røsten. Hvis noen skulle være så dumme å gjøre det, kan det få helt andre konsekvenser enn at deres sak blir hørt. Johansen mener det kanskje kan høres forlokkende ut at en kan ture gjennom et prosjekt uten at det tas smålige hensyn.

– Men jeg trur det er bra for demokratiet at alle blir hørt, sjøl om en noen ganger kunne ønske at en kunne kjøre gjennom en sak for, sier Johansen.

Saken gikk gjennom uten merknader fra politikerne, og rådmannens innstilling ble vedtatt enstemmig.