Hederen ble gitt til avisa for arbeidet med «mysteriet Olaf Ottersbo». Ørlendingen forsvant sporløst fra Fosen med sitt småfly den 22. mai 1977, og ingen har noen gang fått svar på hva som skjedde.

Nytt søk

Fosna-Folkets Erik Eikebrokk og Alexander Killingberg har siden i fjor vår sett på saken med nye øyne. Det resulterte i et nytt søk etter flyet i fjor høst. Nå lover redaktør Killingberg nok et søk innen kort tid.

- Denne hederlige omtalen motiverer oss til å fortsette jakten på et svar. Vi skal etter alt å dømme gjennomføre et nytt og bedre søk sammen med Norges Geologiske Undersøkelse i løpet av våren. Dette kommer vi naturligvis tilbake til i flere artikler både før og etter søket, sier han.

Det var i kategorien reportasje at Fosna-Folket fikk den hederlige omtalen.

- Det er morsomt hvordan en 40 år gammel hendelse berører og interesserer så mange. At vi i tillegg mottar heder og ære for det vi holder på med, er mer som bonus å regne. Men heder og ære blir ingenting sammenlignet med det å eventuelt finne flyet, forteller journalist Erik Eikebrokk.

- Jeg vil også takke alle de som har stilt opp og fortalt oss sine historier. Uten dem hadde det ikke vært mulig å fortelle historien, sier han.

Prisdryss til Adresseavisen

Fosna-Folket vant i fjor priser på både Den trønderske journalistprisen og Polaris Media-prisene. I år var det Brønnøysund avis ved journalist Bente Milde som vant nyhetsprisen i kategorien liten avis. Hitra-Frøya ved Cecilia Brurok og Lars Otto Eide hentet også en hederlig omtale i samme kategori. Adresseavisen hentet hjem hovedprisene i kategoriene kommentar, fotoprisen, levende bilder, reportasje og nyhetsprisen for stor avis.