Også i april vil det bli aktuelt for vegvesenet å forby parkering i opptil to helger.

«Parkering forbudt disse helgene blir fra fredag kl. 21 til søndag kl. 15. Parkerte biler vil bli tauet bort og plassert på Skavelmyra industriområde i Vanvikan.

Korte stopp på fergekaia for bringing og henting av fergepassasjerer vil være tillatt», heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Må sprenge

Parkeringsforbudet skjer i forbindelse med byggingen av ny ferjekai i Rørvika. I januar neste år skal FosenNamsos sjø overta sambandet Flakk – Rørvik med splitter nye elferjer. Nyferjene krever ny infrastruktur og effektiv lading på land. I Rørvika skal parkeringsarealet utvides i nordenden av kaianlegget.

- For å bygge nytt areal må vi sprenge bort en del fjellmasser, anslagsvis 6-8000 kubikkmeter. Mens vi sprenger kan det ikke være biler på kaia. Sprengingene blir gjort i helger (lørdag og søndag formiddag) fordi det da er færre biler parkert på kaia, samt mindre fergetrafikk enn i ukedagene, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Feilparkering

Som Fosna-Folket tidligere har skrevet, er det soneparkering med oppmerkede plasser ved Rørvik ferjekai. Det er kun lov å parkere på de oppmerkede plassene, og i byggeperioden er maks parkeringstid satt til 48 timer.

- Vi ser at det står parkert en del biler utenfor skiltede og oppmerkede plasser, spesielt i området ved bussholdeplassen rett til høyre når du kjører av ferga (se bildet). Vi oppfordrer trafikantene til å følge skiltingen og kun parkere på oppmerkede plasser. Dette er helt nødvendig for at arbeidene med nytt fergekaianlegg skal kunne utføres på en forsvarlig måte. Parkering i oppstillingsfeltene for ventende kjøretøy til ferga er ikke tillatt. Trondheim Parkering vil i tida framover følge opp og håndheve parkeringsreglene, sier byggeleder Lars Erik Moe i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Han oppfordrer bilistene til å følge nøye med på skiltingen ettersom det vil bli flere endringer i parkeringssituasjonen de kommende ukene.