De to kirkekonsertene er to av i alt åtte ulike konserter som dette året holdes i de åtte kirkene i Indre Fosen i forbindelse med kommunesammenslåingen mellom Rissa og Leksvik.

«Tonen»

Til de to konsertene, som har fått navnet «Tonen», er det laget et nyskrevet verk som har fått tittelen «Vi er heime no».

- Det er Sølvi Johanne Dahlen Lauvsnes om har skrevet teksten. Kommunesammenslåingen er et viktig bakteppe. Det handler om samhold og litt om hva musikk kan bety når mennesker møtes, sier organist Knut Ola Vang som sammen med kollega Oleg Alohins er primus motor for de åtte kirkekonsertene i Indre Fosen.

- Artig og stor stas

Musikken til «Vi er heime no» har Vang skrevet.

- Jeg har sittet flere hundre timer bak PC’n og laget musikk. Det er både artig og stor stas å skrive musikk som Helene Bøksle skal bruke, sier komponisten i en pause under øvingen i Rissa kirke.

Knut Ola Vang har skrevet musikken til verket Helene Bøksle skal framføre.

Publikum får høre mer enn bare «Vi er heime no» på de to konsertene. Helene Bøksle skal framføre en del av sine mest kjente sanger, og publikum får høre fem lokale folketoner fra den nye kommunen.

Lokale utøvere

- I anledning konserten har vi satt sammen et kor med om lag 20 sangere og et orkester. Orkesteret har ti musikere, både profesjonelle og gode amatører. Alle har de tilknytning til Indre Fosen. Jeg er stolt over å få være med på et prosjekt med så mange gode folk fra kommunen vår, sier Knut Ola Vang.

Den første konserten med Helene Bøksle blir i Rissa kirke førstkommende mandag. Dagen etter drar hele ensemblet til Leksvik kirke med den samme konserten.