- Det blir åtte konserter i åtte kirker i Indre Fosen. Dette er et kulturbyggingsprosjekt, og vi har fått 200 000 kroner i eksterne kulturbyggingsmidler til dette sier Knut Ola Vang.

Han sliter til vanlig orgelkrakkene i Leksvik, mens Oleg Alohins gjør det samme i Rissa-delen av Indre Fosen.

Starter i Rein

Allerede 8. februar åpner kirkedørene i Rein for den første konserten i konsertserien.

- Det blir en klassisk konsert med orgel. Og så skal vi ha med oss Erik Bergfjord og Kjersti Garmo Dyrendahl som solister. Denne konserten er en del av Kulturuka i Indre Fosen, sier Vang.

Neste konsert blir 7. mars i Hasselvika kirke. Den blir for og med barn. 9. mai er turen kommet til Frengen kirke hvor det blir salmekveld.

Helene Bøksle kommer

11. og 12. juni kommer Helene Bøksle til Indre Fosen for å delta på konserter i Rissa kirke og Leksvik kirke.

- Disse konsertene har vi kalt «Toner».  Vi skal bruke folketoner fra Indre Fosen, og i tillegg skal hun synge noen av sien egne sanger. Vi skal også fremføre et nyskrevet verk på 10-12-minutter med Helen Bøksle som solist sammen med kor og orkester. Dette tror vi blir veldig bra, sier Vang som gjerne vil komme i kontakt med folk som har kjennskap til gamle folketoner fra Indre Fosen.

Må krysse gamle grenser

Etter sommerferien står Ramsvik kirke for tur den 12. september hvor det blir fokus på tekstlig materiale.

17.oktober er turen kommet til Stranda kirke.

- Det blir en konsert hvor vi skal invitere band. Vi håper på stor stemning og rock’n roll, sier Vang.

Den siste konserten blir i Stadsbygd kirke 14. november. Det blir en korkonsert.

- Det som er viktig for oss er at både utøvere og publikum skal reise over gamle kommunegrenser for å delta. Vi håper at for eksempel folk fra Leksvika kan ta turen til Hasselvika, og at når det er konsert i Stranda så kommer stjørnværingene til Vanvikan, sier Vang.

Konsert i stua

Vang og Alohins har en liten overraskelse til en av de ivrigste kirkekonsertgjengerne.

- Vi har bestemt at den som er med på minst seks konserter skal få en gratiskonsert hjemme i stua si med meg og Oleg. Er det flere som kan skilte med seks konserter, blir det loddtrekning, sier Vang.

Alle konsertene bortsett fra de to med Helene Bøksle er gratiskonserter.