Sist helg var Katrine Standahl, opprinnelig fra Bjugn, utstiller ved «Islington Contemporary Art and Design Fair» i London.

Katrine Standahl kommer opprinnelig fra Oksvoll i Bjugn, men har valgt å flytte til Geiranger for å jobbe.

Største i London

«Islington Contemporary Art and Design Fair» er den største utstillingen innenfor kunst og design i London i løpet av et år. Ved utstillingen var det alt fra smykke til interiør som var å se på og kjøpe.

– Utstillingen jeg hadde i London nå er min første utstilling der jeg er med i egen regi, og ikke igjennom universitetet som jeg gikk på. Nå har jeg gjort all planleggingen selv, hvilke produkter jeg skal lage, hva slags produkter som kan selge mest og hva vil folk ha, forteller Standahl.

Måtte til Storbritannia

Katrine er nyutdannet og har en bachelor som ’Jewellery and accessories designer’, og tok denne utdanningen ved ’Middlesex University’ i London.

– Jeg dro til London for å studere fordi det var ingen høyskoler eller universitet som kunne tilby en slik utdanning, her i landet er det kun sølv og gullsmed, sier Standahl.

Standahl forteller at det å ta en slik utdanning har gjort henne mer åpen for å jobbe med nye materialer, og at hun har lært mange nye teknikker innenfor forskjellige områder.

– Jeg gikk fra det at jeg trodde jeg kun ville jobbe med sølv og gull, til nå i min siste kolleksjon, jobbe med eksotisk treverk i større produkter. Det er gøy å se hva som kan kombineres og lages, sier hun.

Alltid hatt en interesse for å jobbe med hendene

Katrine har alltid vært interessert i å holde på med kreativt arbeid, men det var ikke før hun meldte seg på et kurs i Danmark om grunnleggende teknikker innen lodding av metal at hun ble bitt av basillen.

– Jeg lagde min første sølvring i løpet av kurset, og den bruker jeg fortsatt. Etter kurset kjøpte jeg inn materialer og maskiner og begynte å eksperimentere. Det som fasinerer meg er at innen utdanningen min er det alltid muligheter for å eksperimentere, lage og  feile. En kan alltid oppdage muligheter, det er kun kreativiteten som kan stoppe deg, sier Katrine Standahl.

Eksperimentering med eksotiske treverk, modellen er Sabina Johal. Foto: Berit Standahl
Katrine Standahl hjemme på verkstedet der hun liker seg best. Foto: Ida Bigitte Lid
Inspirert av Afrika. Dette settet ble solgt under helgens utstilling.