Over hundre skoleelever skal stå på scenen før strengeinstrumentenes «Top Gun» er trekkplaster når Bjugn kulturskole feirer førtiårsdag med pomp, prakt, taffel og tone.

– Det blir et dypdykk i historikken til Bjugn kulturskole, forteller rektor Bjørnar Harøy og Trine Onsøien om kommende onsdags arrangement.

Sceneklar

De scenevante elevene i sjuende klasse ved Botngård skole har den siste tiden finpusset sangstemmer, dansesteg og instrumentgrep før de skal holde åpningsnummeret på den store festen.

– Vi har øvd en god del, mest i musikktimene. Kanskje mellom fem og ti ganger til sammen, sier de; tolvåringene Jakko, William, Emilie, Uma, Thea, Eline, Angel og Hannah.

Sammen med barnehagen og sangelever skal sjuendeklassingene ved Botngård holde åpningsnummeret i Bjugn kulturhus. Foto: Erik Eikebrokk

De har plenty av erfaring, både på scene og Youtube, der de blant annet har fremført Trond-Viggo Torgersens «Hjalmar», 70-tallsshow og «Desember». Blant tolvåringene på Botngård skole er det likevel ikke veldig mange som vet hvem 81-åringen med fiolinen er.

– Jeg visste ikke hvem han var før i dag.– Jeg vet at han er gammel!

– Spiller han fiolin eller fele?– Han er Norges beste fiolinspiller.

Mange av tolvåringene har spilt instrument, men kun én av sangerne har prøvd seg på Tellefsens verktøy, altså fiolinen.

– Jeg har prøvd, men lyden ble rar. Det hørtes ut som en elefant som fødte en enda større elefant, sier Thea.

– Jeg er ikke nervøs for å møte Arve. Jeg er ikke redd for en mann, det er bare jenter som biter, sier artigkaren William, og høster fnis fra jentene.

Det er oksvollingen Helge Strøm som har skrevet sangen «kom igjen». Foto: Erik Eikebrokk

– Kom igjen!

Sammen med barnehagen, noen utvalgte sangelever og husbandet, skal hele det sjuende trinnet på Botngård skole fremføre sangen «kom igjen», skrevet av oksvollingen Helge Strøm.

– Sangen heter «kom igjen» fordi K-O-M står for kreativt oppvekstmiljø, sier rektor Harøy, om det som er et samarbeid mellom barnehage, ungdomsskole og videregående skole.

Bjugn kulturskole ble stiftet i 1977. Bursdagen håper de å feire med å sette ny rekord.

– Vi skal ha et avslutningsnummer, som er en flashmob, som består av Robbie Williams' Let me entertain you og Stevie Wonders Happy birthday, sier Onsøien.

Rekordforsøk

Den gamle rekorden er innen rekkevidde, tror Harøy.

– På det meste har vi hatt 273 personer på scenen samtidig. Vi håper å slå den, men det kan bli vanskelig.

Rektor Bjørnar Harøy håper på å slå scenerekorden på 273. Foto: Erik Eikebrokk

Mellom åpningsnummer og avslutningsnummer, blir det blant annet sofaintervju med Arve Tellefsen, historier fra gammelt av, barneballett, en menuett, riverdance samt noen av Tellefsens egne verker.

Det er ikke bare nåværende elever som fyller scenetiden. Mange tidligere elever er også blant de som skal bidra.

– Man kan være med i kulturskolen hele livet, sier Onsøien.