Stemningen var på topp da ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) i Ørland tirsdag kveld rigget seg til for ei natt i lavvo i Austråttlunden for å markere starten på friluftslivets år. Forsvaret hadde sørget for vedfyrt losji. Med kortreiste delikatesser på menyen og godt selskap kunne ordføreren ikke hatt det bedre før natta falt på.

Muntert i skogen

- Du skjønner at Hallgeir er litt mørkredd, så han må slippe å være alene, fleipet overnattingsgjestene da lokalavisa stakk innom «Camp Grøntvedt» for å sjekke forholdene.

Posisjon og opposisjon

Med seg på overnattingen hadde Grøntvedt partifellene Finn Olav Odde og Laila Lund fra formannskapet i Ørland. Opposisjonen var representert ved Therese Eidsaune (H), mens daglig leder Silje Nesset i Ørland Næringsforum tok ansvar for at politikerne lot stridsøksa ligge under markeringen av friluftslivets år.

Øksekasting

Før leggetid var det derimot ei annen øks som ble flittig brukt. Farmen-kjendis Finn Olav Odde hadde rigget opp en real blink inne i skogen og tatt med seg øksa han brukte til trening før høstens Farmen-opphold.

Treffsikre replikker

Replikkene satt midt i blinken da kveldens tevling tok til. Like treffsikker med øksa var ikke politikerne. Unntaket var næringslivets representant. I første forsøk satte Silje Nesset øksa midt i blinken. Og etter kyndig veiledning fra Finn Olav Odde økte treffprosenten etter hvert også for ordføreren og de andre fra den lokalpolitiske arenaen.

-Ta i bruk naturen

- Jeg vil oppfordre alle til å ta i bruk den flotte naturen vi har, avsluttet ordfører Hallgeir Grøntvedt med å si før lokalavisas utsendte takket for seg og en smule motvillig satte kursen tilbake til sivilisasjonens bekvemmeligheter.

Silje Nesset imponerte både seg sjøl og de andre med sitt første kast med Farmen-øksa. Foto: Skjalg Ledang