Frilluftsåret skal markeres landet rundt av ordførere som ligger over utendørs. Ordførerne i Åfjord og Rissa var tidlig ute med å si ja til å slenge seg med. Seinere har vi brakt på det reine at tre ordførere til har tenkt å gi seg nattenaturen i vold, men Ørlands ordfører manglet på denne oversikten. Imidlertid betyr det ikke at ørlendingene har feiget ut. Tvert imot.

Samling

– Jeg synes det var for puslete at bare ordføreren skulle ligge ute for å markere friluftslivets år. Vi syntes det var all grunn til å gå lenger. Jeg ser gjerne at hele formannskapet blir med, men har ikke fått det bekreftet fra alle ennå, sier ordføreren. Det som imidlertid er klart, er at Terese Eidsaune fra Høyre, Finn Olav Odde fra Senterpartiet og Knut Ring vil stille.

– Vi akter å innrette oss bekvemt, og vi har bestilt mat fra Ove Vinge, forteller Grøntvedt.

Heimevernskall

En viktig del av friluftslivet som Grøntvedt har vært med på tidligere, har foregått i regi av Forsvaret.

– Jeg har noen netter både i lagstelt og sjuduk, forteller kråkvågingen. Etter den tid har han fått med seg noen overnattinger sammen med tvillingene, de to yngste sønnene sine. Imidlertid innrømmer han at kravet til komfort har økt med åra. I lavvoen vil de utstyre seg med feltsenger og det skal fyres jevnt for å holde kulda unna. Ordføreren er varsøvd, så han bringer med seg sov-i-ro i tilfelle noen av feltkameratene snorker. Grøntvedt sier de gjerne tar imot besøk på kvelden av folk som vil stikke innom og ta en prat.