Arbeidslivsfag ved Åset er et alternativ til språkfag. I tilfellet Åset er det snakk om at faget erstatter tysk, noe flere av elevene er veldig positivt innstilt til.

Vettuge oppgaver

Erfaring fra arbeidslivet kan være så mangt, og kan omfatte flere profesjoner. Det som blant annet er et mål med undervisninga er at elevene skal få en forståelse av hvordan arbeidslivet fungerer. De tar på seg oppdrag, beregner hvor mye tid det vil ta og de regner ut anbud.

De er innom både HMS, førstehjelp, og de skal regne på fortjeneste.

– Det er veldig praktisk retta, sier lærer Astrid Frønes.

Oppdragsgiver

Kommunen har skaffet noen av oppdragene som elevene har utført. De har for eksempel hatt jobben med å male over tagging. Sia noe av arbeidet er værstyrt, får de produsere sopelimer for salg når det regner. Disse skal selges på julemarkedet.

Det er først i niende elevene får utplassering. Ønskene om hvor de skal utplasseres varierer. Blant disse åttendeklassingene er det flere som ønsker seg til Johs. J. Syltern AS. Noen har allerede bestemt seg for at det er den vegen de ønsker å gå etter endt skolegang.

Muligheter

– Det er mange muligheter i arbeidslivet i Åfjord, sier landbrukssjef Hilde Haugdahl Humstad.

Det som gjorde at elvene ved arbeidslivsfag fikk invitasjon fra arbeiderpartiordfører Vibeke Stjern og landbrukssjef Hilde Haugdahl Humstad var først og fremst deres formidable innsats med å rydde strandpromenaden for kvist.

– De gikk løs oppgaven med dødsforakt, sier Stjern.