- Vi tenker å flytte ut dit i løpet av våren. Vi har planer om å bo der selv, og etablere overnattingsmuligheter, café og en kuriosabutikk, sier Frank Bakken.

46-åringen er opprinnelig fra Heimdal i Trondheim, mens kjæresten Hege Christine Hansen kommer fra Frosta. Han forteller at de besøkte øya for første gang i november i fjor.

- Vi ble forelsket i stedet med en gang.

Glad i norskekysten

Bakken bor i dag i Trondheim og jobber som musikklærer i Klæbu kommune, men er på utkikk etter arbeid på Fosen for å komme raskere i gang med oppussingsprosjektet.

Tidligere har han bodd mye utenlands, og jobbet som sanger, musiker og låtskriver på en rekke prosjekter. Han har imidlertid alltid vært glad i norskekysten, og lenge drømt om å bo ved sjøen.

- Jeg ser frem til roen og freden. Det blir sikkert litt hektisk i den første perioden, men vi stresser ikke og vil kose oss med prosjektet. Så får vi se, kanskje kan vi sette i gang å leie ut til de første gjestene i sommer.

«Handy» samboerpar

Bakken beskriver både seg selv og samboeren som «handy», og de tenker å gjøre det meste av oppussingsarbeidet selv. Trolig vil den gamle gymsalen forvandles til et overnattingssted, mens et av klasserommene skal huse en kafé.

- Forhåpentligvis kan det bli et samlingspunkt for folk i nærområdet.

- Det blir veldig spennende. Vi ser frem til å møte befolkningen, sier Bakken.

Vil du holde deg oppdatert på Fosen? Følg Fosna-Folket på Facebook og Instagram.

Slik ser dusjen ved den gamle skolen ut i dag. Samboerparet tenker å gjøre det meste av oppussingsarbeidet selv. Foto: Heimdal Eiendomsmegling
Frank Bakken og samboer Hege Christine Hansen kjøpte nylig den gamle skolen på Linesøya. De ønsker å bo der selv, og etablere overnattingsmuligheter for turister. Foto: Heimdal Eiendomsmegling