Kulturskolene i Ørland, Bjugn, Åfjord, Rissa og Leksvik startet i 2011 talentutviklingsprosjektet TalentLab med økonomisk støtte fra Utdanningsdirektoratet. Når prosjektet nå er i gang igjen, er også Roan og Osen kommuner invitert.

Motivasjon og vilje

-Det blir et stort nedslagsfelt, og vi har allerede fått et par påmeldte, sier prosjektleder Maria Norseth Garli.

Talentlaben retter seg i all hovedsak mot unge på ungdoms-og videregående skole, men åpner også for både eldre og yngre dersom man har vilje til og et ønske om å utvikle seg, forklarer Garli.

- Det går mye på motivasjon og lyst, og at man har evnen til å utvikle seg, sier hun.

Dans og musikk

Talentlaben fokuserer på dans og musikk, og i april er det tenkt at ungdommene sammen skal legge ut på en miniturné der de skal opptre på kultursentre rundt om i regionen.

- Alle slags stilarter og instrumenter er velkomne til å søke, og tanken er at ungdommene skal komme med egne ideer, og at vi jobber frem en felles forestilling før vi legger ut på miniturné, forklarer Maria.

Dyktige mentorer

- Nytt for Talent Lab Fosen er at det nå er med eksterne lærere, eller mentorer. Vi har med to veldig dyktige mentorer; Skjalg Raaen som musikkansvarlig, og Live Stugstad som danseanvarlig, forteller Garli.

Raaen er for de fleste kjent som gitarist i Sambandet, og Strugstad er blant annet uteksaminert med Bachelor i samtidsdans fra London Contemporary Dance School i 2001. Sammen skal de være mentorer for Talent Lab-ungdommene, som skal samles på utvalgte lørdager utover vårparten. Samlingene gjennomføres etter tur på de forskjellige kulturskolene, men det er ikke nødvendig å være innmeldt i kulturskolen forå søke.

- Kjempespennende

- Man behøver ikke å være elev på kulturskolen for å søke, men om man får tilbud om plass må man melde seg inn for å få delta, sier Garli. Påmeldingsfristen er 10.januar, og det vil bli holdt audition i Åfjord 17.januar, forteller hun.

Maria var også engasjert i Talent Lab Fosen tidligere, og gleder seg til å ta fatt på rolllen som prosjektleder.

- Det er veldig gøy å få jobbe med talentfulle ungdommer, dette blir kjempespennende, sier hun.