I et møte i Hovedutvalg for livsløp og samhandling i august i fjor ble det vedtatt å utrede mulighetene for å legge ned Fagerenget skole, og flytte elevmassen fra Fagerenget over til Vallersund oppvekstsenter eller Botngård skole.

Det ble også vedtatt å utrede mulighetne for en ny skole for første til fjerde trinn sammen med ny barnehage i Lysøysund som et alternativ. Samt å å se på muligheten for utbygging og renovering av Solkysten barnehage sin avdeling i Lysøysund.

Ulik kvalitet på byggene

I den samme utredningen skulle det ses på  den samlede kapasisten ved skolene og barnehagene i Bjugn fra i dag til 2020.

Høringsdokumentet ligger nå klart på kommunens hjemmesider. Det finner du her.

I dokumentet står det blant annet at barnehagestrukturen i Bjugn etter dagens behov er relativt tilfredsstillende, men de kommunale barnehagene varierer i kvalitet på bygningsmassen.

Videre heter det at: «Kommunen bør ha som mål at de fleste barnehager skal ha minst fire og mest seks avdelinger for å ivareta forsvarlig pedagogisk og økonomisk drift, uten at det blir uhensiktsmessig store enheter.»

Det anbefales at barnehagene i Lysøysund-området samles i ett anlegg, men hvor lokaliseringen blir, avhenger av som skjer med Fagerenget, står det i høringen.

Tre alternativ

Det pekes på at kommunen står overfor flere utfordringer i årene som kommer knyttet til skoletilbudet, dersom Rambølls utredning om vekst i folketall slår til. Dette vil føre til at det blir et omfattende behov for utvidelse av skoletilbudet i kommunen på sikt, og «Dette vil, slik vi ser boligbygging og etablering av tomter i dag, i første rekke «ramme» Botngård skolekrets.»

Tre ulike alternativ for nye skolestruktur blir skissert. Den første er å beholde dagens skolestruktur, det andre alternativet er å legge ned Fagerenget skole og flytte elevene til Botngård skole fra skolestart 2015, og det tredje er å legge ned Fagerenget skole og flytte elevene til Vallersund oppvekstsenter.

Skal til politisk behandling

Høringsdokumentet, skal sammen med en utvidet tilstandsrapport for grunnskolene, danne grunnlaget for en politisk behandling av oppvekststrukturen i kommunen.

Høringsfristen er satt til torsdag 19. mars, og er ventet å bli behandlet i i Hovedutvalg for livsløp og samhandling 9. april, og deretter i kommunestyret 28. april.