Årsaken til testuken var at foreldre og lærere mener at elevene blir stresset og rastløse ved å ha mobilen i sekken i timene, og at man har hatt et par tilfeller av uønsket bildetaking ved skolen.

Derfor tok FAU i høst tok initiativ til å teste ut et forbud mot mobil på skolen.

- Gammeldags uten mobil

I etterkant har skoleadministrasjonen, FAU og elever utvekslet hvilke erfaringene de har gjorde seg i løpet av den mobilfrie uka, og vurdert om mobilfri skole er noe som bør innføres som et mer permanent tiltak.

Elever i elevrådet peker på at det ble mye mer støy i friminuttene når ikke mobiltelefonen var tilgjengelig, og at det kunne oppleves som både en fordel og ulempe.

- Men det ble roligere i timene, forteller Sandra Bierstekers.

- Det var ikke like enkelt å holde kontakten med foreldre, sier Sandra Sagmyr.

- Det er litt gammeldags med mobilfri skole, mener Jens Aas.

- Skjerper inn bruken i timene

Rektor Asgeir Hoff forteller at de har landet på reglene blir som før. Det vanlige har vært at elevene får lov til å ha mobilen med seg på skolen, men at den skal være innstilt på lydløs, og ligge i sekken i timene. I friminuttene har elevene vanligvis pleid å få bruke mobilen så mye de vil.

- Samtidig vil vi nok skjerpe inn noe av bruken i timene, ettersom vi så positive effekter i elevenes konsenstasjon i timene, sier Hoff.

- Bra med bevisstgjøring

Han ser for seg at de kan gjennomføre lignende aksjoner nå og da, men sier at elevene ikke ønsker at det skal bli en permanent ordning.

- Det har hatt veldig mye positivt ved seg også, blant annet det at elevene lo og hadde det artig med ulike aktiviteter i friminuttene. Det er fint med en bevisstgjøring rundt mobilbruken, påpeker rektoren.

Følg Fosna-Folket på Instagram eller Facebook