Sammen med baseforsvaret til 138 Luftving skal fire lokale HV-områder, samt deler av innsatsstyrkene, øve på å forsvare den fremtidige hovedbasen for jagerflyene i Norge.

Også fra sjøsida

De lokale HV-områdene som ligger i kommunene rundt flystasjonen, har alle en sentral rolle i det å beskytte dette sentrale militære objektet. Det sammen med Luftforsvarets egne kapasiteter innen vakt og sikring, framholdes fra Heimevernet.

– Vi ønsker med denne øvelsen å bli bedre kjent med hverandres kapasiteter, planer og hvordan vi løser oppdrag, sier sjefen for Heimevernet i Trøndelag, oberst Ebbe Deraas i ei pressemelding.

Han legger til at samvirke mellom sjøkapasiteter og landstyrker er også et sentralt moment i et objekt som også må forsvares fra sjøsida.

Flere Fosen-kommuner berørt

Øvelsen vil finne sted i kommunene Ørland, Bjugn, Leksvik, Inderøy (inkludert tidligere Mosvik) og Stjørdal i dagene 8. - 11. juni. Allerede på lørdag vil de første mannskapene være på plass.

– Lørdag 6. juni vil befalet for øvelsen være på plass. Deretter ankommer soldatene på mandag, opplyser kaptein Rune Haarstad i Heimevernet til Fosna-Folket.