1. desember gikk kaptein Stian Tyskø (38) inn i vervet som ny sjef for Austråt HV-område, som betyr at han har ansvaret for rundt 200 soldater fra Ørland og Bjugn.

Torsdag var det offisielt sjefsbytte. Kaptein Oddmund Grøttan har vært områdesjef siden 1993, og HV-12 takket ham for lang og god tjeneste for forsvarssaken.

– Utfordrende

Tyskø gjennomførte verneplikten på Ørland hovedflystasjon som skytter på L-70. Deretter ble han overført til Heimevernet i 2002, og begynte som lagfører. Siden har han vært NK troppsjef og troppsjef. Da tidligere områdesjef ga seg, ble Tyskø anbefalt å søke. Nå ser han fram til å ta fatt på oppgaven.

– Det blir veldig bra, men det blir utfordrende selvfølgelig, og det ser jeg på som veldig interessant, sier Tyskø.Nå venter 14 dager med områdesjefskurs på Dombås.

– Hovedfokus nå blir å få kartlaget personellet i forhold til hva de er gode for, og sende folk på kurs i henhold til stilling.

Samarbeid med flystasjonen

Austråt HV-område har beskyttelse av flystasjonen blant sine oppdrag.

– Det viktigste framover blir å få til et mye tettere samarbeid med flystasjonen. Samarbeidet fra før er godt, noe som er veldig positivt. Jeg vil rose Luftforsvaret for måten vi blir tatt imot inne på basen, sier Tyskø.– Høyt nivå på soldatene

Utover samarbeidet med flystasjonen, objektsikring og vokting av lokalsamfunnet, kan Heimevernets ressurser brukes på mange området.– Vi kan bistå kommunal sektor i forhold til krisesituasjoner. Nasjonalt kan vi eksempelvis brukes i forbindelse med søk, katastrofer og eventuelle terrorsituasjoner.