I likhet med i dag er avissidene preget av ulike kuriositeter gjennom sommeren. På 60- og 70-tallet løste Fosna-Folket problemet med lite nyhetssaker med å gi ut færre aviser, eller å ikke gi ut avis i det hele tatt. Det er morsomt å se hva som opptok oss i de forskjellige ti-årene. I dag er det nesten utenkelig at man skal handle dagligvarene over disk, men for 50 år siden debbaterte man selvbetjente hyller. Mopedbilens inntog i Norge skapte også oppsikt lokalt. Og ikke minst, det å se stive millitærmenn i olabukse og rutete skjorter var ikke noe mann måtte gå glipp av.

En annen morsom sak var da en av avisas journalist lette etter en skikkelig agurknyhet sommeren 2008. Og jammen fant han en også.

Denne gangen ser vi på sakene fra fredag 23. juli 1967:

Båltenning innomhus

Under tittelen «SMÅBARN TENTE BÅL INNE -Store skader på hus på Opphaug» kunne vi lese om Lars Leth Olsens sin uhyggelige start på ferien. Tredje dagen etter ferie start våknet han og kona til brann kl 08.45. Deres to barn på tre og fem hadde tent et bål i tilbygget til huset. «Ilden bredte seg fort, og foreldrene våknet av at barna skrek.» Brannen hadde totalskadd tilbygget. Og man hadde problemer med å skaffe vann til slukningen. Det gikk fint med barna som slapp unna med brannblemmer.

«En brannhydrant står like ved huset, denne ble selvsagt benyttet.»

Reiste ikke til Mallorca

«Vi har ikke reist til Mallorca for pengene, forsikrer Ebba Emmerhoff, formann i «husflidskomiteen» på Ørland, da vi spør om hvordan det går med husflidsutsalget.»

En savnet undulat

Fru Grøttan melder til avisen om en turkis-farget undulat som har funnet veien til henne.

- Den er svært tam, men virker ikke overlag sprek. Så den lengter nok hjem, kan hun informere.

Betal regningene deres

Fosna-Folket tok ferie fra juli til august. Dette er kjekt å informere trofaste lesere om. Men det var andre ting som også var vel så viktig for avisa å få på trykk.

«Vi håper dere vil savne oss litt…og vi håper videre at de som ennå ikke har betalt for siste halv del av 1967 gjør det i vår fravær. Til de som har sendt oss fornyelse av abonnementet (og det er gudskjelov de flest!) sier vi tuens takk – og vel mott igjen til høsten.

Fosna-Folkets journalist ble fanget av avisas mange historier. Foto: Miriam Sandum Næss