I likhet med i dag er avissidene preget av ulike kuriositeter gjennom sommeren. På 60- og 70-tallet løste Fosna-Folket problemet med lite nyhetssaker ved å gi ut færre aviser, eller å ikke gi ut avis i det hele tatt. Det er morsomt å se hva som opptok oss i de forskjellige ti-årene. I dag er det nesten utenkelig at man skal handle dagligvarene over disk. For 50 år siden debbaterte man om selvbetjente hyller var en god idè. Mopedbilens inntog i Norge skapte også oppsikt lokalt. Og ikke minst, det å se stive millitærmenn i olabukse og rutete skjorter var ikke noe mann måtte gå glipp av.

En annen morsom sak var da en av avisas journalist lette etter en skikkelig agurknyhet sommeren 2008. Og jammen fant han en også.

Gjennom fire artikler vil vi presantere funnene fra arkivet.

Fredag 2. juli 1965

Dro til Amerika uten å si ifra til Fosna-Folket

Fru Hildur Mogstad skulle til Amerika for å besøke søsken hun aldri hadde møtt før. Slik starter artikkelen i tittel og ingress, men så tar artikkelen en vending. Før journalisten forteller om Mogstads reise må litt frustrasjon slippes løs.

"Denne biten har vi sakset fra Adresseavisen, men vi synes nok at noen kunne ha gitt Fosna-Folket et tips – så vi kunne ha slått av en prat med Fru Mogstad før hun dro."

- P.S. Vi setter fortsatt pris på å få tips før Adresseavisen.

Olabukse-fest på flystasjonen

Santhansaften for 51 år siden var både varm og fin. På flyplassen var det invitert til olabukse-fest som var meget populært.

"Det var riktig hyggelig å se ellers høyt bestjernede og bevinklede personer iført rutete skjorter, dongery og genser, det er nok noe i det der at klær skaper folk."

Gulstripe på Brekstad

"Brekstad har fått fine, gule striper på asfalten, så fotgjengerne har noen steder de kan gå trygt over veien. I det farlige Viklemkrysset er det nå også stripet opp – og det var neimen ikke en dag for tidlig!"

En toåring i Ervika drakk parafin

"En liten 2-åring i Ervika forsøkte forleden å smake på parafinen på mors lampe. I hu og hast ble han kjørt til flystasjonens sykestue, men kunne heldigvis dra hjem igjen, og gutten kom seg fort. Nå er han like sprek som før, så det vil helst gå godt!"

Sjokolade blir mer alminnelig

Flere butikker får selvbetjeningshyller med blant annet sjokolader fremfor disken på denne tiden. Ørland lærerlag skrev blant annet en henvendelse til kommunestyret angående dette temaet. Bestyrer Ofstad ved Ørland Handelssamlag sendte derfor et lite brev til avisen angående problematikken.

"Og resultatet må bli at en del flere forretninger legger om til selvvalg eller selvbetjening for disse varer. Og snøballen ruller. Om noen få år er det ingen som husker, at det var en tid da sjokolade og drops ble ekspedert manuelt i butikkene."

Fosna-Folkets journalist ble fanget av avisas mange historier. Foto: Miriam Sandum Næss