Et enstemmig planutvalg i Ørland ga torsdag sin godkjennelse til byggingen av boligprosjektet «havblikk». I vedtaket er det lagt til et punkt om at det skal inngås en avtale om at utbygger dekker deler av kostnadene til fortau og gatelys i tilknytning til leilighetsbygget.

Tror det er etterspørsel

Det er putegründer og ørlending Morten Berg som står bak prosjektet.

- Salget vil starte når rammesøknaden er godkjent. Det kan skje på vårparten neste år. Byggestart avhenger av interessen. Men det bør begynne å bli etterspørsel etter leiligheter nå som byggingen av kampflybasen er i gang, påpeker eiendomsutvikler Morten Berg.

Toppleilighet

Det er selskapet Havblikk Ørland AS som eier tomta i Maren Juels gate 2 i Brekstad sentrum, hvor bygget er tenkt lokalisert. Leilighetsbygget har fått navnet «havblikk» og vil bestå av fem etasjer med underetasje og parkeringskjeller. På toppen av bygget vil det være to større leiligheter. Den ene vil være på om lag 150 kvadratmeter med terrasse rundt.

- Der vil man ha en fantastisk utsikt. Om sommeren kan man nyte både soloppgangen grytidlig om morgenen og solnedgangen sent om kvelden fra terrassen. Dette blir en attraktiv liten sak, men det blir neppe billig. Folk har allerede meldt interesse for toppleilighetene, påpeker Berg.

Dispensasjon

Arkitektfirmaet Voll arkitekter, som har tegnet bygget, søkte i september i høst om rammetillatelse for oppføring av bygningen. Det er søkt om dispensasjon fra i alt fire punkter i gjeldende reguleringsplan. Bestemmelsene det søkes dispensasjon for gjelder blant annet byggehøyde og bygge- og delingsforbudet, som er innført på Brekstad i forbindelse med pågående planarbeid.

Behandles torsdag

Saken ble behandlet i Ørland planutvalg torsdag. Administrasjonen påpeker at tiltaket omfattes av bygge- og delingsforbudet på Brekstad. Tiltaket kan imidlertid tas opp til behandling dersom det er i samsvar med forslaget til områdeplan for Brekstad. Etter en samlet vurdering innstilte rådmannen på at det gis dispensasjon for oppføring av leilighetsbygget. Saken skulle opprinnelig behandles i planutvalget forrige uke, men ble utsatt til i dag torsdag.